Ugrás a tartalomra

Cser-Palkovics a kamarai elnöknek: hagyja békén az önkormányzatokat!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 18. szerda 10:39
Keményen bírálta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár kormánypárti polgármestere Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének javaslatait Facebook-bejegyzésében.
Cser-Palkovics András

A polgármester azzal kapcsolatban fejtette ki ellenvéleményét, hogy Parragh László az iparűzési adó teljes elengedésére tett javaslatot 2020-ra és 2021-re a kis- és középvállalkozói szektorban, ágazattól és árbevételtől függetlenül, továbbá a többi önkormányzati hatáskörbe tartozó adónem befagyasztását is kezdeményezte - számolt be erről az Index. Cser-Palkovics bejegyzését így indította: Kérem, hagyja már békén a vállalkozások környezetét és a munkavállalóik életminőségét biztosító településeket!  A polgármester kifejtette, hogy a kamarai elnök szándéka értékelhető, hozzátéve, hogy semmilyen iparűzési adóemeléssel nem szabad növelni a jelenlegi helyzetben a cégek terheit. Állítása szerint azonban Parragh porcelánbolti elefántként szeretné letarolni az önkormányzati szektort.

Mint közölte, az iparűzési adó felfüggesztésének javaslata teljesen ellehetetlenítené a településeket, és óriási károkat okozna mindazoknak, akik számára az önkormányzatok munkája a létminőség fontos része, tehát gyakorlatilag az összes magyar polgárnak, de a fehérváriaknak biztosan. Mindezt miért? Egy szakmailag is rossz, bár látványos javaslatért – tette hozzá a polgármester. Azt is közölte, hogy az intézkedés a legnehezebb helyzetbe került gazdasági szereplőknek (például a vendéglátásból, turizmusból élőknek) valós segítséget nem nyújt. Továbbá kiemelte, hogy a vállalkozásokon és azok munkavállalóin az önkormányzati tevékenységek teljes leállása sem fog segíteni.

Nyomatékkal kérem tehát: gondolják meg alaposan, milyen javaslatot tesznek. Főleg, hogy ezt egy olyan évben tennék, amikor a települések adóbevétele a járványhelyzetből fakadó gazdasági visszaesés miatt már drasztikusan csökkent. Ezzel a kihívással is megbirkózunk még, de csengjen ismerősen a mondás: »ne tetézd, ne tetézd!« – zárta sorait Cser-Palkovics András.

További hírek

Olvasnivaló