Ugrás a tartalomra

Egy példaértékű élettől búcsúztak

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 10. szombat 22:36
Szádeczki Zoltánt, Miskolc város nyugalmazott címzetes főjegyzőjét búcsúztatták el rokonai, barátai, ismerősei és munkahelyi utódja is a Belvárosi evangélikus templomban szombat délelőtt. A következetes jogász, az elegáns úriember és a szeretett tanár szeptember 29-én hunyt el.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Szádeczki Zoltán 1991-től volt jegyzője Miskolc városának 2003-ig, amikor is nyugdíjba ment. Búcsúztatóján Sándor Frigyes lelkész elmondta, nem véletlen, hogy megszületett a világ és vele együtt az élet. – Az ember életével az Istennek célja van: a saját személyiségünket kell formálnunk. Szádeczki Zoltánról azt tartották, hiteles ember volt.

Ignácz Dávid jelenlegi jegyző szólt elődje életéről, majd jellemezte őt. – Következetes jogász, mindig és minden helyzetben elegáns úriember és szeretett tanár volt. Közismert és népszerű egyéniség, akit zseniális memória, sportos határozottság, pontosság, precizitás, fanyar és intelligens humor, klasszikusan szép írás, példaértékű türelem, műveltség, olvasottság jellemzett. Szakmai tudását tisztelték, a következő generációk pedig próbálnak felnőni ehhez – zárta sorait Miskolc város jelenlegi jegyzője.

Végül egyik tanítványa is megemlékezett róla. Szádeczki Zoltán temetésére későbbi időpontban, szűk családi körben kerül sor. Nekrológja itt olvasható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!