Ugrás a tartalomra

Egyéni sportolókkal igen, csoportosulásokkal alig találkoztak a rendészek

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 26. vasárnap 17:56
Egy-egy kiránduló és gördeszkázó, illetve közterületen italozó csoportokat kellett figyelmeztetniük, egyébként döntően egyéni sportolókkal találkoztak a rendészek hétvégén Miskolc közterületein, parkjaiban, kirándulóhelyszínein. „Nem volt rosszabb a helyzet, mint egy héttel ezelőtt, láthatóan betartják a kijárási korlátozást a miskolciak” – összegzett az önkormányzati rendészet igazgatója.

Az egyéni vagy családos, pontosabban egy háztartásba tartozók sporttevékenységét megengedi a mostani korlátozás is, azonban a csoportos kirándulások, séták magukban rejtik a fertőzés kockázatát, ezért ezeket a tevékenységeket továbbra is kerülni kell – emelte ki Kovács László Csaba.

Közben a rendőrség is ellenőrzéseket végez, Miskolc forgalmasabb bejövő csomópontjainál és kirándulóhelyei előtt ellenőrzik az autósokat. A kirándulóhelyek és város parkolói le vannak zárva, ezért továbbra is a szigorúbb, járványhelyzet miatt bevezetett szabályok betartására kérnek mindenkit a szakemberek. | Juhász Ákos szombati képgalériája!

A Vasgyári piacnál és a Baross Gábor utcában figyelmeztetniük kellett egy-egy csoportot a kijárási korlátozás betartására, de mivel közterületen italt fogyasztottak, így szankcionálniuk is kellett.

A Kemény Dénes Uszodánál találkoztak egy hatfős, kiránduló társasággal, a Hősök terén pedig fiatalok gördeszkáztak – mindkét esetben intézkedtek a rendészek.

– Vasárnap elenyésző volt a forgalom a turisztikai helyszíneken. Kerékpárosokkal, futókkal ugyan találkoztunk, de a szabályokat betartva, egyesével sportoltak, ezzel nincs gond, ez megengedett – tette hozzá a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.

Elmondta azt is, hogy becsléseik szerint egy átlagos (értsd: a koronavírus megjelenése előtti) hétvégi naphoz képest a miskolciak 5-15 százaléka lehetett kint a közterületeken (Csanyik-Diósgyőr-Újgyőri főtér: 5 százalék, Miskolctapolca: 10 százalék, Avas: 15 százalék). – Kiemelten figyeltünk a Hejő-ligetre például, de összesen 1 embert láttunk ott a hétvége során. Amitől tartottunk, hogy majd kempingezők jelennek itt meg, szerencsére ilyet nem tapasztaltunk. Ahogy a Csanyikban sem – mondta Kovács László Csaba.

– Látható, hogy a miskolciak betartják a kijárási korlátozást. Ha összehasonlítjuk a mostani hétvégét az előzővel, azt kell mondanom, hogy nem rosszabb a helyzet, sőt bizonyos helyeken javult is a morál. A húsvéti hétvége ilyen szempontból „erősebb” volt – fogalmazott.

A rendészek ezen a hétvégén is osztottak szájmaszkokat a 65 év felettieknek a 9-12 óra közötti idősávban: a Búza téri piacon több mint 1 ezret, míg a Vasgyárin mintegy 330 szájmaszkot adtak a legveszélyeztetettebb korosztály tagjainak.


Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a járvány lassításának továbbra is az az egyetlen hatásos módja, ha mindenki, aki teheti, otthon marad. Éppen ezért Miskolc város vezetése továbbra is arra kéri a miskolciakat, hogy tartsák be a kijárási korlátozásokat. Az intézkedésekre a miskolciak egészségének megóvása és a fertőzésveszély mérséklése érdekében van szükség. Veres Pál polgármester továbbra is kéri a lakosság megértését és az óvintézkedések feltétlen betartását.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!