Ugrás a tartalomra

Éjféltől közterületen is kötelező a maszk viselése

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 10. kedd 20:44
Újabb szigorítás lép érvénybe.
Közterületen is viselni kell a maszkot. (Fotó: Juhász Ákos)

Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának adott kedd esti interjúban arról beszélt, hogy az egészségügyi ellátásban dolgozók létszáma a korlát, ami miatt meg kellett hozni a mostani szigorító döntéseket. Amennyiben ugyanis ha a megbetegedések száma továbbra is ebben az ütemben nő, akkor 50 százalék esély van arra, hogy a mostani orvos és ápoló számmal már nem tudunk emberséges ellátást nyújtani.
Orbán Viktor kijelentette: “ágy van, gép van, csak a szakemberek száma véges”, és ugyan kiválóak az orvosaink és az ápolóink, de már jelezték, hogy kapacitásaik korlátosak. Úgy vélte szeptemberben elegendő volt még a maszkhasználat kötelezővé tétele a zárt terekben, és nem kellett akkor más intézkedést hozniuk, de a járvány mostani terjedése már szigorúbb szabályokat követel, így a kijárási korlátozás bevezetését is. A miniszterelnök ezen túl bejelentette:
előírják a kötelező maszkhasználatot a közterületeken éjféltől.
A kormányfő hangsúlyozta, a vakcina belátható közelségben van, és a megoldásban csak ez tud segíteni. Kifejtette: december végén, januárban az EU-ból biztosan, és talán máshonnan is jön majd valamennyi vakcina. Úgy számol - folytatta Orbán Viktor -, ez arra lesz elég, hogy az orvosokat, ápolókat, kórházi dolgozókat, a közrend fenntartásában dolgozókat be tudják oltani, és talán a legnagyobb bajban lévő betegeket is. Lesz egy részleges megkönnyebbülés december vége, január környékén, és egy felszabadulás áprilisban - összegzett.

További hírek

Olvasnivaló