Ugrás a tartalomra

Elfogták a rablót

police.hu
Utoljára módosítva
2021. július 28. szerda 11:14
A gyanú szerint több dohányboltot és egy benzinkutat is kirabolt Miskolcon egy 34 éves férfi.
fotó: police.hu

A rendőrségre május 15-én a kora délutáni órákban érkezett bejelentés arról, hogy Miskolcon, a Szentpéteri kapui városrészen kiraboltak egy dohányboltot, majd május 23-án este egy üzemanyagtöltő állomáson, míg június 1-jén egy Király utcai dohányboltban történt rablás. Mindhárom esetben egy férfi, késsel a kezében követelte a bevételt. A bűncselekmények során személyi sérülés nem történt, a keletkezett anyagi kár a hétszázezer forintot nem haladta meg.  

A Miskolci Rendőrkapitányság az elkövető azonosítása érdekében - az üzemanyagtöltő állomáson lefoglalt videófelvételt felhasználva, és fantomképet is közzé téve - felhívással fordult a lakossághoz.

A nyomozás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az elkövető mindhárom esetben azonos, ezért az eljárásokat egyesítették.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a rendőrök azonosították, majd július 27-én elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

A terhelt részletes beismerő vallomást tett, megbánást tanúsított. Elmondta, hogy fennálló tartozásait akarta kiegyenlíteni, ezért a rabolt pénzt szerencsejátékon befektette, azonban vesztett.

A Miskolci Rendőrkapitányság a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetése miatt folytatott eljárásban őrizetbe vette a gyanúsítottat, és kezdeményezi letartóztatását.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke