Ugrás a tartalomra

Ez a magyar bonbon nyerte el a gasztronómiai Oscar-díjat

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 08. csütörtök 13:01
Forrás: SWEETic Facebook-oldala

A világ elsőrangú gasztronómiai világversenyén a szigetszentmiklósi gyártó bonbonja három kategóriában is világelső lett, amire korábban még nem volt példa.

A pirosgyümölcs-ibolya-pisztácia pralinét Zala Judit csokoládémester egy gyümölcsös ízvilágú, venezuelai étcsokoládéburokba álmodta meg.

„Egy álmunk vált valóra ezzel a díjjal. Az elmúlt öt évben, három különféle világversenyről összesen 23 díjjal tértünk haza, de soha nem sikerült még a dobogó felső fokára állni” – mondta Zala Judit, chocolatier, aki hozzátette: a bírák nagyra értékelték a komplex praliné minden elemét, és külön elbűvölték őket a kiegyensúlyozott ízrétegek.

Forrás: SWEETic Facebook-oldala

Az ítészek így jellemezték a bonbont: „Csodaszépen díszített, fénylő üveggolyó… leheletvékony étcsokoládé burokban a piros gyümölcsök harmóniáját egy igazán tökéletes fényűző színű és állagú zselébe rejtették, melynek egy bársonyos, ibolyás lecsengése után máris ott a tökéletes minőségű, krémes, meleg, diós, fás pisztácia töltelék. Mindezt nagyon szépen kiegyensúlyozza a kiváló minőségű, tökéletesen vékony étcsokoládé burok, mely egyáltalán nem kesernyés.”

A világ legnagyobbnak és legszigorúbbnak tartott ételkóstoló megmérettetésének szakmai zsűrije a gasztronómia területén jeleskedő 400 független szakértőből: neves gasztrokritikusokból, Michelin csillaggal kitüntetett szakácsokból, patinás áruházak beszerzési igazgatóiból áll össze, akik mintegy 12 772 termékmintát kóstoltak meg február-július között.

„Az elmúlt hat év eredményei, a díjaink, nyári termékvonalunk, a kézműves jégkrém rendkívül sikeres bevezetése is mind-mind arra ösztönöznek bennünket, hogy itt az ideje nekilátnunk hosszútávú terveink megvalósításának, és végre elindulnunk a franchise útján. Legelőször Budapesten és megyeszékhelyeken szeretnénk átvevő partnerekkel szerződni” – tette hozzá Zala Viktor ügyvezető igazgató.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!