Ugrás a tartalomra

Fejlesztések a Fövényszeren: már nem folyik be az ovi ablakán a víz

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. július 14. csütörtök 08:32
Lecserélik a Fövényszer utcai óvoda ablakait a nyáron, de amint átkerül az intézmény az önkormányzat tulajdonába, további fejlesztések várhatók. Ahogy megújulhat az épület közvetlen közelében található, jelenleg kihasználatlan bölcsőde is.
Fotó: Juhász Ákos

A Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (MIÓVI) Pitypang Tagóvodája a Martinkertvárosban található, egy nyugodt, családiházas övezetben, ahol a gyermekek csendes, árnyékot biztosító fákkal teli környezetben élvezhetik az óvodai életet. Az intézmény nyolc csoporttal működik, nagy tornateremmel és tágas udvarral rendelkezik, amely lehetőséget biztosít a változatos mozgásra.

Az épületre azonban ráfér a felújítás, most, első körben a nyílászárókat cserélték, cserélik le. A részletekről a körzet önkormányzati képviselője, Badány Lajos alpolgármester tájékoztatta lapunkat a helyszínen.

- Az óvoda a MÁV tulajdonában, de az önkormányzat kezelésében áll. Egy hosszútávú konstrukció keretében szerződést kötöttünk arra, hogy megvásároljuk. Így ugyanis pályázhatunk uniós forrásokra, hogy fejleszteni tudjuk az épületet - hangsúlyozta.

De addig is, lecserélik a nyílászárókat a konyhában, a kiszolgáló helyiségekben, valamint a foglalkoztatókban, mert előfordult, hogy befolyt az esővíz az ablakoknál.

És tervezés alatt áll az ovi melletti bölcsőde rendbetétele is, a terveket már akár ősszel bemutathatják, hogy utána megkezdődhessen a beruházásra kiírt közbeszerzési eljárás.

Az óvodában egyébként a korábbi években is igyekeztek szebbé és komfortosabbá tenni az épületet és környezetét: Badány Lajos felidézte, hogy képviselői keretéből finanszírozta például a kerítés lefestését, az anyagköltségeket ő állta, az ovi dolgozói és a szülők is részt vettek a munkában.

A tagóvoda építését egyébként 1984 őszén kezdték el, a 200 személyes épületet és a 60 személyes bölcsődét 1986-ban adták át.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!