Ugrás a tartalomra

Fokozódott a migránsok aktivitása az elmúlt időszakban a szerb határszakaszon

mti
Utoljára módosítva
2019. július 31. szerda 09:55
Ezt mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bakondi György elmondta: az idén már több mint 6300-an kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt – közölte. A főtanácsadó hozzátette: a bevándorlók többsége pakisztáni, afgán és iráni állampolgár, de irakiak, szírek és fekete-afrikaiak is rendszeresen megsértik a határt.

Azzal kapcsolatban, hogy Frankfurtban egy eritreai bevándorló a vonat alá lökött egy nőt a gyermekével hétfőn, Bakondi György hangsúlyozta: a magyar kormány évek óta igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy az ellenőrizetlen illegális migráció veszélyt jelent a fogadó ország állampolgáraira.

A belső biztonság megteremtéséért Európa külső határait le kell zárni az illegális migráció előtt, és el kell érni, hogy távozzanak a bűncselekményekből élő illegális bevándorlók – jelentette ki a főtanácsadó.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Bakondi György azt mondta: a fizikai és jogi határzárnak köszönhetően Magyarország mára Európa egyik legbiztonságosabb országává vált, ami – tette hozzá – segíti a gazdaság fejlődését is.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!