Ugrás a tartalomra

Folyamatosan dolgozik az ellátási keretek bővítésén a megyei kórház

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 08. péntek 14:12
Az új ellátási formát három lépcsőben vezetik be – tájékoztatta a minap.hu-t Révész János főigazgató.

Ezek:

a jövő héten nyitják meg azokat a járóbeteg-rendeléseinket, ahol a koronavírus-fertőzés átvitelének kockázata alacsony
várhatóan a rákövetkező (tehát a május 18-ával kezdődő) héten nyílnak meg a vírusfertőzés-átvitel szempontjából magas kockázatú rendelések
az egynapos sebészeti ellátások és az endoszkópos kapacitások bővítését pedig június első hetétől kezdik meg.

– A megyei központi kórházban a bővített feladatok ellátásához szükséges feltételek kidolgozásán jelenleg is dolgozunk, azonban a koronavírus-járvány előtti időszak működési rendjéhez, az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését megelőző szintre csak fokozatosan térhet vissza az egészségügyi ellátás – emelte ki a főigazgató.

Fotó: Juhász Ákos

Révész János hozzátette, bár az intézkedéseknek köszönhetően az ellátható és ellátandó betegszám a jelenlegihez képest jelentősen növekszik majd, a teljes kapacitással működő struktúra visszaállítása hosszabb folyamat.

– Kérjük annak tudomásulvételét, hogy a rendelések igénybe vételekor egyedi óvintézkedéseket kell tennünk, amelyek kezdetben szokatlanok lesznek, és az ellátás folyamatát némileg lassítják. Célunk az, hogy a kapacitások növelésével párhuzamosan a fertőzés átvitelének kockázata ne növekedjen az egészségügyi ellátás során, és mind a hozzánk forduló páciensek, mind a dolgozók esetében a legnagyobb körültekintéssel, gondossággal járjunk el – mondta.

Továbbra is kérik, hogy az elkövetkezendő néhány napban csakis és kizárólag sürgős esetben keressék a járóbeteg-rendeléseket a háziorvossal történő előzetes konzultáció után.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!