Ugrás a tartalomra

Fürdőzőkre várva – hamarosan kitárja kapuit az Ellipsum

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. május 27. csütörtök 12:33
A június 12-ei nyitást megelőzően még tartott egy bejárást Szopkó Tibor alpolgármester az Ellipsumban.

Medencék feltöltve, a fű lenyírva, hangulatvilágítások felkapcsolva, minden a helyén – gyakorlatilag már csak a vendégeket várja az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolcán. A nyitást hosszas és alapos előkészítő munka előzte meg annak érdekében, hogy a vendégek a pandémia ellenére is a lehető legnagyobb biztonságban vehessék igénybe a komplexum szolgáltatásait.

– Még a néhány héttel ezelőtti állapothoz képest is nagy a változás – állapította meg Szopkó Tibor alpolgármester a szerdai bejárás alkalmával. – Nekem személy szerint leesett az állam, annyira szépnek és modernnek találom Miskolc legújabb fürdőjét. Rendkívül pozitívan várom a nyarat, amikor majd a fürdőzők birtokba vehetik ezt a gyönyörű létesítményt.

Az alpolgármester emlékeztetett, komoly munka előzte meg, hogy ilyen környezetben fogadhassák a bel- és külföldi turistákat, és természetesen a miskolciakat.

– Nagyon sok feladatot kellett elvégezni ahhoz, hogy most így nézzen ki a fürdő, hiszen kisebb-nagyobb tervezési és kivitelezési hiányosságok jellemezték az elmúlt néhány hónapot. Azonban a fürdő, a Holding, és a város vezetése is nagyon sok munkát és energiát fektetett abba, hogy minden problémát elhárítsunk – tette hozzá.

Juhász Ákos képgalériája

Néhány napja jelentették be, hogy a nagyközönség előtt június 12-én nyitja meg kapuit az Ellipsum. A Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője, Németh Judit azonban felhívta a figyelmet, hogy a legelső vendégek egészen biztosan miskolciak lesznek majd, ugyanis egy nappal az ünnepélyes megnyitó előtt – tehát június 11-én – közel száz szerencsés helyi lakos már kipróbálhatja az Ellipsum medencéit és közösségi tereit. A „premiert” megelőző napon azok a szerencsések léphetnek majd be elsőként az élményfürdőbe, akik a nyitás előtti nyereményjátékban megnyerik a 25 darab családi belépő egyikét. Ennek részleteiről hamarosan bővebb információkat is olvashatnak majd az érdeklődők.

– 12-én pedig megnyitjuk a fürdőt a nagyközönség számára. Várjuk a miskolciakat, a megyében, a régióban élőket, de természetesen az ország más részéből, és a határokon túlról érkező vendégeket is – tette hozzá az ügyvezető.

A megnyitó napján különleges, színes programokkal kedveskednek kicsiknek és nagyoknak egyaránt, valamint meglepetésvendégek is várják a fürdőzőket. Az öt ellipszis alakú épületben valamennyi korosztály külön részleget kapott, van sakk-, pezsgő-, élmény- és wellness-medence, három csúszda, a legkisebbeknek pedig gyermekmedence és vizes játszótér. Az országban szinte egyedülálló az a VR csúszda, amelyen virtuális utazás részesei lehetünk.

A fejlesztés hetven-száz új munkahelyet, és éves szinten mintegy 250-280 ezer új látogatót jelent Miskolcnak. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztés révén gyakorlatilag megduplázódhat az eddigi vendégforgalom az üdülőterületen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!