Ugrás a tartalomra

Furmint február a Népkerti Vígadóban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 13. hétfő 12:07
Szombaton ötödik alkalommal rendezték meg a Furmint Február Miskolc elnevezésű sétáló borkóstolót, amelynek ismét a Népkerti Vigadó adott otthont. 
Furmint Február Miskolc a Népkerti Vigadóban - Horváth Csongor

Az ezúttal a város teátrumát támogató rendezvényen közel negyven Tokaj-hegyaljai borászat százféle nedűje került terítékre.
A szervezők egy országos kezdeményezést követve indították útjára a miskolci sétáló kóstolót. A siker aztán arra ösztönözte őket, hogy hagyományt teremtsenek. A borsodi vármegyeszékhelyen a Furmint Februárral kezdődnek idén a nagyobb boros rendezvények - mondta el korábban lapunknak a társszervező BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda ügyvezetője, Czikora Ágnes.

A furmint állt most a program fókuszában. "Magyarországnak ez a legnépszerűbb szőlőfajtája, amely jól közvetíti a tokaji talaj sokszínűségét, számtalan stílusjegyet hordoz, és fantáziadús. Nem egy remek példát tudunk mutatni arra, hogy Tokaj-hegyalján világszínvonalú borokat készítenek belőle - tudtuk meg Sándor Zsolttól a másik társszervező, a Miskolci Borklub Egyesület elnökétől.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!