Ugrás a tartalomra

A gyár márpedig nem játék! Kivéve, ha igen… 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. június 13. hétfő 14:26
A Factory Arénában indította a tanév utolsó hetét a Komlóstetői Református Általános Iskola. 
Fotók: Bódogh Dávid

A gyereknap nem késik, csak csúszik – gondolhatta az illetékes önkormányzati képviselő, akinek a támogatásából körzetének tanoncai hétfő délelőtt kedvükre mozoghattak, edzhettek, játszhattak, kordában tartva extrémkedhettek.

– Sok olyan elfoglaltságot találtak, amivel nagy örömet tudunk szerezni nekik. Bárhová is megyek, mindenfelé rollereznek, szivacsgödörbe ugrálnak, mászófalaznak, odakint pedig trambulinoznak, pingpongoznak, csocsóznak – vonta meg az esemény mérlegét Gazdusné Pankucsi Katalin.

Nem ez az első alkalom, hogy a városi politikus választókörzetéből megfordulnak itt apróságok és serdülők. A nyári táborok alatt is gyakorta néznek be a komlóstetői ifjoncok az arénába – hol csoportosan, hol egyénileg. Hol több, hol még több felügyelettel: mint az az iskolai rendezvényektől megszokott, ezúttal is népes pedagógushad pásztázta az adrenalintengerben felcsapó hullámokat. A tanárok szerint látszik a lurkók mozgásán a gyakorlottság.

– Ez egy olyan hely, ahol a gyerekek a fizikális tevékenységen keresztül önmagukhoz képesek odatalálni. Ha az ember megáll felettük néhány percre, azt tapasztalja, hogy egy rendkívül aktív harmónia veszi körül az egész napot – fogalmazott Püspöki Péter a százhatvanegy nebuló szinergiája felől. A Komlóstetői Református Általános Iskola igazgatójától megtudtuk: az intézményben a diákönkormányzati nappal kötötték egybe a mozgolódást.

A Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub és a Factory Aréna alapítója szerint két dologra kell vigyázniuk ilyenkor a kicsiknek: magukra és a másikra.

– Az a célunk, hogy minél több gyermek találja meg a kikapcsolódását – összegzett Egri Józsefné, hozzátette, a nagyok közül már versenyezni is járnak hozzájuk a komplexum falai közé. 
 

További hírek

Olvasnivaló