Ugrás a tartalomra

Ha elérjük a négymillió beoltottat, nagy nyitás kezdődhet

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 21. szerda 09:25
Végre újra látogathatjuk majd a színházakat, mozikat, kulturális intézményeket és fürdőket – legalábbis erről értesült a Magyar Hírlap.
A miskolci teátrum színművészei már nagyon várják az újraindulást

A jobboldali lap értesüléseit az Index szemlézte. Emlékeztettek: a nyitás következő állomása három és fél millió beoltottnál várható, akkor a vendéglátóhelyek teraszai nyithatnak meg – ez várhatóan már a héten megtörténtik. Ezt követően négymillió beoltottnál – az újabb hírek szerint – egy ennél is nagyobb enyhítés következhet majd.

Ekkor ugyanis megnyithatnak a mozik, a színházak, a kulturális intézmények, valamint a fürdőket már nem csak gyógykezelést igénylők látogathatják majd.

A Magyar Hírlap ugyanakkor úgy értesült, hogy ezeknek a látogatásához a felnőtteknek védettségi igazolványra is szükségük lesz. A 18 év alatti gyermekek számára ezt értelemszerűen nem teszik kötelezővé, hiszen őket még nem oltják Magyarországon.

Négymillió beoltottnál ezen kívül a vendéglátóhelyek belső tereit is megnyithatják majd – viszont a személyzetnek és a vendégeknek is kötelező lesz a maszkviselés, legalábbis amikor épp nem fogyasztanak valamit. Ezek látogatásához a védettségi igazolvány meglétét sem teszik kötelezővé.

Úgy tudni, április végéig további egymillió dózisnyi vakcina érkezik Magyarországra, amelynek java része kínai oltóanyag lesz majd.

Miskolcon a vendéglátós vállalkozók zöme már előre gondoskodott a teraszukra vonatkozó hatósági engedély beszerzéséről, de aki még csak most, vagy az elkövetkező időszakban nyújtja be kérelmét, az is gyors elbírálásra számíthat. Ugyanakkor fontos, hogy minden vállalkozás maradéktalanul tartsa be a közterület-használati engedélyében foglaltakat, hogy elkerülje az esetleges szankciókat – tájékoztatott kedden közleményben a miskolci polgármesteri hivatal.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!