Ugrás a tartalomra

Halálos iramban - 60 helyett 219 km/h-val közlekedett

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 30. szerda 19:31
A borsodi rendőrök a napokban a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai rendszeresen végeznek közúti ellenőrzéseket. A közlekedési rendőrök a legutóbbi akciót mozgó sebesség-ellenőrzéses módszerrel hajtották végre - olvasható a police.hu-n.

A járőrök hétfőn - lakott területen kívül - a 37-es számú főúton egy olyan autót mértek be, amelynek vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt: 60 kilométeres sebesség helyett 219-cel közlekedett.

A hatóság az eljárás során a sofőrrel szemben 300 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy tartsák be a sebességhatárokat, vezessenek az út és látási viszonyoknak megfelelően, illetve induljanak el hamarabb az úti céljuk felé.

- A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. A sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, illetve a megváltozott időjárási körülmények is nehezítik a megállást. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti - írják.

A közutakon végzett felújítások, valamint építési munkák miatt szintén fokozott a balesetveszély, ezért a közúti forgalomban való részvétel nagyobb figyelmet és körültekintést igényel.

Mindezekre tekintettel a rendőrség a 37-es számú főúton - a balesetek elkerülése végett - kiemelt figyelemmel kíséri a közlekedési szabályok betartását. Ezen az útszakaszon a rendőrök rendszeresen végeznek sebesség-ellenőrzést, mivel több helyen a sebességhatár - az útépítési munkák miatt - korlátozva van.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!