Ugrás a tartalomra

Hamar megkedveltük az e-rollereket

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 21. péntek 10:56
Csaknem egy hónapja indult nálunk a szolgáltatás, és már több mint húszezerszer utaztak a közösségi elektromos rollereken Miskolcon. 
Fotó: Horváth Csongor

A kétkerekűek okoseszközökre telepíthető alkalmazással bérelhetők június 21-e óta. Több mint száznyolcvan ponton lehet rájuk pattanni, és ugyanott tudunk velük parkolni is.

Miskolc flottája háromszázharminc járműből áll. Cserélhető akkumulátoros, környezetbarát és zöld alternatívát kínál a városi közlekedésben. Miskolc önkormányzata és a szolgáltatást biztosító cég közösen jelölte ki az üzemelés területét és a parkolóhelyeket. Együtt dolgozták ki és határozták meg a működés keretfeltételeit is.

– Abszolút pozitívak a tapasztalataink. Úgy látjuk, hogy Miskolc teljes területén nagy és egyenletes az érdeklődés iránta. Akik egyszer kipróbálták, egyre többen veszik igénybe a szolgáltatást – közölte Lendvai Tímea.

 

A TIER képviselője a Miskolc Televízió Híradójának az eddigi tapasztalatokról elmondta: az elmúlt négy hétben több mint húszezer utazást tettek meg elektromos rollerekkel, és csaknem hat és fél ezren próbálták ki a szolgáltatást.

A társaság felmérései szerint leginkább hosszabb utakon, így a városrészek és a belváros között közlekednek e-rollerekkel. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy befogadóak vagyunk a rollerhasználat kapcsán.

A szakember elárulta még: az akkumulátorokat folyamatosan cserélni kell a szerkezetekben, miután azok nagyjából négy utazást bírnak ki. Miskolcon mindezt alvállalkozók végzik. Ők azok, akik folyamatosan bérlésre alkalmas állapotban tartják a rollereket.

Megtudtuk azt is Lendvai Tímeától, hogy a vandalizmus is jelen van a bérelhető kétkerekűeknél, de mindez kezelhető, és összességében elégedettek a miskolciak rollerhasználatával.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!