Ugrás a tartalomra

Hamarosan megnyitják a már most is dübörgő Európai Egyetemi Játékokat - új képgalériákkal

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 12. péntek 17:56
A kontinentális rendezvény semmilyen fontos történéséről nem marad le, aki bennünket követ az elkövetkező szűk két hétben. Az esti megnyitót élőben közvetítjük. 
Juhász Ákos szerdai képgalériája a játékok első mozzanatairól

A péntek esti megnyitóünnepséggel hivatalosan is megkezdődik az Európai Egyetemi Játékok 2024-es eseménysora, melynek a debreceni és a Miskolci Egyetem a házigazdája. Miskolcon az egyetem létesítményein kívül a Generali Aréna, a DVTK Aréna, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a miskolctapolcai Ellipsum Élmény és Strandfürdő szabadtéri medencéje ad majd otthont a mérkőzéseknek.

Hazánk eddigi legnagyobb multisporteseményére negyven ország négyszáz európai felsőoktatási intézményéből mintegy ötezer sportoló érkezett és érkezik az elkövetkező napokban. A résztvevők tizenhét sportágban vetélkednek. Miskolcon a judo-, karate-, kick-box-, kosárlabda-, röplabda-, ülőröplabda-, strandröplabda-, taekwondo-, tenisz- és vízilabda-összecsapásokat szurkolhatja végig a közönség.

Juhász Ákos képgalériája a pénteki judo csatákról


Ahogy azt lapunk is nyomon követte, az előkészítő munka már évekkel korábban elkezdődött, amikor létrehozták a helyi és a Debrecennel közös szervezőbizottságokat. Miskolcon a MEAFC, a Miskolci Egyetem és az önkormányzat képviselői dolgoztak együtt az országos és az európai diáksportszövetségekkel azért, hogy az egyetemi játékokat a lehető legmagasabb színvonalon rendezhesse meg a város.

A már-már fesztiválhangulattal kísért „mini olimpiát” ugyan hivatalosan csak péntek este nyitják meg, a mérkőzések már számos sportágban javában zajlanak. Így a Miskolci Egyetemet képviselő ötvenegy sportolóból bőven találunk olyat, aki már élesben is kipróbálhatta magát. Elsőként a sakkozók tűntek fel: Pribelszky Bence Dániel és Vodila Martin Botond szerda óta „partiznak” az egyetemi könyvtárban.

Juhász Ákos képgalériája a pénteki sakkmérkőzésekről

Már Maksa Csaba és Czerlau Jennifer Stefanie cselgáncsozó is tatamira lépett, sőt, Gondos Gergely a kickbox K1-81 kg-os kategóriájában péntek kora délután már a döntőért szállt ringbe, s szenvedett 2:1-es vereséget cseh ellenfelétől. De kedden bemutatkoznak karatékáink is: Dávid Kira Jázmin és Tóth Vanda kumite +68 kg-os kategóriában szerepel majd. 

Juhász Ákos képgalériája a pénteki kickbox összecsapásról

A miskolci campus által lebonyolított sportág küzdelmei között találhatjuk a kosárlabdát is. A Miskolci Egyetem csapatának 2017-ben már szoríthattunk a Generali Arénában rendezett mérkőzéseken, a 2024-es játékokon pedig újra megtehetjük ezt, hiszen újra ott küzd majd a győzelmekért a mezőnyben a Miskolci Universitas legénysége. 

A helyszín újra a Generali Aréna lesz a Népkertben. A miskolci fiú csapat mérkőzéseit a népkerti helyszínen szurkolhatja végig a közönség, a lányokért pedig a DVTK Arénában izgulhatunk majd. A meccsnapok előbbiek esetében július 18., 19. és 20-a lesznek, minden nap 17.45-ös kezdéssel. Míg utóbbiaknak 18-án és 19-én 20 órától drukkolhatunk majd.

Női kosárcsapat: Balla Sára, dr. Sikora Emőke, Gondos Alexandra, Hajdu Angelika, Kababik Bianka, Kápolnai Dorina, Kecskés Karina, Lukács Panna Réka, Oláh Fruzsina, Szegeczki Nóra, Tóth Boglárka és Vég-Dudás Anna.

Férfi kosárcsapat: Gadus Fábián Armand, Gerőcs Roland Bálint, Kozák Bertalan, Kozák Márton, Lippai Szabolcs, Molnár Bence, Nyíri Bence, Orliczki Mátyás, Ragályi Levente Gergely, Sándor Bence, Szőke Gábor és Tóth Bence Miklós.

Mocsári László képgalériája a pénteki röplapda mérőzésekről


Nem hiányoznak majd a strandröplabdázók sem – Fenyvesi Dániel István és Komlósi Márk, valamint Barna Gréta és Papp Bernadett párosa július 19. és 23. között játssza le tervezett találkozóit. Magyar Balázs és Szaszkó Péter Ferenc teniszezők egyéniben és párosban is szerepelnek majd az újonnan átadott teniszcsarnokban.

Tollaslabdázóinkkal Debrecenben találkozhat majd a közönség: jövő péntektől – remélhetőleg – egészen a zárónapig mérkőzik majd meg ellenfeleivel Rausz Ádám, Tari Tamás Milán, Deák Kinga és Muzsnay Kinga. Ők férfi és női egyéniben, párosban és vegyes párosban is felveszik majd ütőiket.

A DVTK Arénában tartandó péntek esti megnyitóünnepséget a Miskolc Televízión élőben közvetítjük 20 órától. Tartsanak velünk! 

További információ a www.eug2024.eu oldalon.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!