Ugrás a tartalomra

Hároméves gyermeket vitt magával a kóros elmeállapotú nő

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 16. hétfő 10:29
Vádat emelt egy 44 éves nő ellen a Miskolci Járási Ügyészség, mert tavaly, egy májusi estén Miskolcon, egy lakóház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves gyermeket a kerítésen átemelve kivette, majd lakására vitte.

A vádirat szerint a vádlott kóros elmeállapotú, kórházi elbocsátását követően pszichiátriai jellegű gyógyszereit nem szedte. Így sétált a nő azon az estén a családiházas övezetben, amikor észrevette az egyik ház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves fiúgyermeket.

Tévesen azt feltételezte, hogy ez a gyermek azonos a tőle korábban a gyámhatóság által elvett fiúgyermekével, ezért elhatározta, hogy magával viszi, és együtt fognak élni. Megszólította a kisfiút, hogy szeretne-e vele elmenni, mire az a kérdésre igennel felelt. Ekkor a vádlott a kerítésen átemelte, elment vele egy közeli buszmegállóba, ahonnan a menetrendszerű járattal miskolci lakására vitte, otthonában a gyermeket megetette és megfürdette.

A gyermek édesanyja fia eltűnéséről értesítette a rendőrséget. A rendőrök intézkedésük során az éjszakai órákban a gyermek édesanyjával együtt megjelentek a vádlott lakásánál, csengetésükre a vádlott ajtót nyitott, de mivel észlelte, hogy rendőrök állnak ott, azonnal becsapta és kulcsra zárta az ajtót, viszont többszöri, nyomatékos felszólításra beengedte a rendőröket, illetőleg a gyermeket átadta az édesanyjának.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlott vonatkozásában a fennálló büntethetőséget kizáró okra tekintettel felmentésére tett indítványt, azonban a bűnismétlés lehetősége miatt kényszergyógykezelésének elrendelését kezdeményezte - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség hétfőn kiadott közleményében.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!