Ugrás a tartalomra

Hátba szúrta az ápolónőt, olcsón megúszta

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 06. hétfő 12:06
Ítéletet hirdetett a Miskolci Járásbíróság annak az idős nőnek az ügyében, aki a kórházban megszúrta az őt ellátó ápolónőt és maradandó egészségkárosodást okozott. Egy év börtön, két év felfüggesztéssel.
Fotó: Internet (illusztráció)

Az ítéletben megállapított tényállás szerint 2021. május 13. napján 13 óra 15 perc körüli időben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Traumatológiai Osztályán kezelt, fekvőbeteg vádlotthoz vércukor ellenőrzésre ment az ápolónő, aki ellátás közben egy kis időre hátat fordított a betegnek, aki minden előzmény nélkül egy 8 cm pengehosszúságú késsel a sértettet hátba szúrta. A sértett segítségkérésére kórházi dolgozók mentek be a kórterembe, akik a sértettre már késsel a derekában találtak rá - ismertette közleményében a Miskolci Járásbíróság. 

A sértett a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt – halmazati büntetésül - 1 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felüggesztve.

Az ítélet meghozatalánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát, büntetlen előéletét, a cselekmény elkövetése óta bekövetkezett jelentős időmúlást és a vádlott orvos-szakértő által megállapított kóros tudatzavarát, mely súlyos fokban korlátozta a cselekmény következményeinek felismerésében.

A bíróság súlyosító körülményt nem talált. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő három munkanapot tartottak fenn nyilatkozattételre - áll a közleményben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!