Ugrás a tartalomra

Hétfőtől új helyen működik a gyermekorvosi ügyelet

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 06. szerda 17:47
A költözésre azért van szükség, mert a megyei kórház még decemberben jelezte az önkormányzat felé, hogy az ügyeletnek ettől az évtől nem tud helyet biztosítani.
Forrás: Google Street View

Január 11-től, vagyis jövő hétfőtől új helyszínen, a Szentgyörgy út 25. szám alatti Avasi Egészségügyi Központban működik a miskolci gyermekorvosi ügyelet - írja szerda délutáni közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A hivatal emlékeztet, az ügyeletnek évtizedek óta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Központja adott otthont, de 

Az egészségügyi intézmény még decemberben jelezte, az ügyeletnek januárban már nem tud helyet biztosítani. 

- Az intézmény vezetése arra hivatkozott: a GYEK helyiségeit átalakítják, felújítják. A városvezetés több alkalommal egyeztetett a kórház vezetésével arról, hogy ha más épületben is, de a kórház területén maradhasson az ügyelet, de a COVID19 járvány, és az intézmény egyes részeinek a felújítása ezt nem teszi lehetővé - teszik hozzá.

A város ezután döntött a Szentgyörgy út 25. szám alatt található Egészségház mellett, amely könnyen megközelíthető és a környékén a parkolás is biztosított. Az Avasi Egészségügyi Központot kevesebb mint egy évtizede adták át, a modern, kifejezetten egészségügyi célra kialakított épületben minden rendelkezésre áll a gyermekorvosi ügyeleti ellátás magas színvonalú működéséhez.


A házi gyermekorvosi ügyelet működése és telefonszáma nem változik.
Hétfőtől-csütörtökig: 19 órától másnap 7 óráig; pénteken: 16 órától hétfő reggel 7 óráig fogadnak betegeket.
Az ügyelet továbbra is a 46/477-104-es telefonszámon érhető el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!