Ugrás a tartalomra

Himnusz 200 - egyhetes rendezvénysorozattal ünnepel Nyékládháza

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 24. kedd 10:15
A magyar kultúra napja és a Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából ünnepi műsort rendeztek hétfőn délután a nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtárban.
Fotók: FIMK

Az alkalom az egyhetes rendezvénysorozat ünnepi nyitánya volt, amelynek keretében a helyi óvodások néptáncműsora és zeneiskolások magyar szerzők műveiből válogatott zenés műsora, valamint a helyi alkotók és fotószakkörös iskolások, illetve népi iparművészeti munkák kiállítása tette emlékezetessé a rendezvényt. Tóth Balázs polgármester megnyitó beszédében a helyi alkotók és tehetséges fiatalok jelentőségét hangsúlyozta a város életében. 

Spitzmüller Zita, a művelődési ház igazgatója a hét további programjait is az érdeklődők figyelmébe ajánlotta:

25-én, szerdán délután 15 órától Balla Imréné Gabika népi iparművész kalauzolja a gyerekeket a gyöngyök különleges világába az iskolásoknak szóló gyöngyfűző foglalkozáson.

26-án, csütörtökön délután fél hattól Pankucsi Márta beszélget Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művésszel, a József Attila Színház igazgatójával.

A különböző alkotók munkáiból hétfőn nyílt tárlat két hétig, február 6-áig tekinthető meg a művelődési házban - tájékoztatta lapunkat az igazgató.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!