Ugrás a tartalomra

Idén is a bringás nyerte az eljutási versenyt

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. szeptember 22. csütörtök 13:57
A személyautó második lett, a busz és a villamos pedig a megosztott harmadik helyen végzett.
Fotók: Horváth Csongor

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a miskolci eljutási versenyt, a program ezúttal szeptember 22-én, csütörtökön, vagyis az autómentes napon volt. A megmérettetésen – mint hosszú évek óta mindig – egy villamos, egy busz, kerékpárosok, egy autó és egy futó állt a rajtvonalhoz, a versenyzők reggel hét után néhány perccel indultak el Felső-Majláthról, a cél pedig a Városház tér volt. 

Újdonság volt idén, hogy a mezőnyhöz az elektromos buszok egyike is csatlakozott, és a jármű nem az 1-es autóbusz vonalán ment, hanem az Aba utcán arról letért, végállomása pedig a Városháza előtt volt. Demeter Péter, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vezérigazgatója elmondta, a módosítás azért történt, mert a busz idejét eddig a Dózsa György utcai megállóhelyig mérték, míg a többi versenyző a Városház térre érkezett be. Mindez egyébként az ideig megmérettetés végeredményét is befolyásolta.

Az eljutási versenyt természetesen idén is a kerékpáros nyerte, ráadásul rekordidővel, mindössze 13 perc alatt tette meg a távot. Ilyen jó eredményt utoljára 2015-ben ért el a biciklis versenyző, tavaly és tavalyelőtt 17 perc alatt teljesítették ezt a távot. 

A második helyen 19 perccel a személygépkocsi végzett, aminek az MVK első embere szerint az volt az oka, hogy mind szerdán, mind csütörtökön kisebb volt a forgalom a reggeli csúcsban, mint általában. Huszonegy perc alatt ért le a Városház térre a villamos és a busz is, ezzel a megosztott harmadik helyet szerezték meg, míg a futó 42 perccel az utolsó lett. 

Az esemény részeként idén is reggelivel várták a kerékpárosokat a Szent István téren , a versenyt követően pedig az önkormányzat és az MVK szakemberei tartottak sajtótájékoztatót, ami többnyire a részvételi program aktualitásairól szólt. A  sajtóesemény részleteit ebben a cikkben foglaljuk össze. 

További hírek

Olvasnivaló