Ugrás a tartalomra

Ismét nyüzsgő piactérré vált a Balázs Győző tér

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. július 25. szombat 20:59
A Győri kapui zsibvásár és kézműves napot szombaton harmadik alkalommal rendezték meg.
Fotó: Mocsári László

A Kapuzörgető program szervezői felhívásukban úgy fogalmaztak, a programsorozat célja és apropója az a tény, hogy a Győri kapuban egykor pezsgő piaci élet volt. „Ezt a hagyományt kívánjuk feltámasztani tavasszal és ősszel, de az elmúlt évben már télen is szerveztünk hasonló programot, a lakossági igények kielégítése céljából – részletezte Lichtenstein Raymond szakmai vezető.

A koronavírus-járvány miatti kijárási és egyéb korlátozások az elmúlt hetekig a zsibvásár megrendezésének is gátat szabtak, most szombaton viszont ismét élettel telt meg a Balázs Győző tér a szervezők és a Győri kapuban élők nagy örömére. A szakmai vezető a minap.hu-nak azt mondta, ez volt az eddigi legsikeresebb vásáruk, lassan-lassan ki is növik a városrész terét.

Az eső ellenére bőven volt árus és érdeklődő is - Mocsári László fotógalériája


- Az eső ellenére nagyon sok árus eljött és a látogatók kedvét sem vette el a borús idő. Talán azzal is szerencsénk volt, hogy Miskolcon még délelőtt elállt az eső. Eljöttek helyi közösségek, mint például az Ifjúsági és szabadidőház sakk klubja, kikhez bárki leülhetett játszani; itt voltak a Kapuzörgetők Mama-Baba klubjának tagjai; a Rockláng Rock Klub vezetője, Horváth József egy fél órás ízelítőt adott a klub életéből.  Hideg Imre játékmester kicsiket és nagyokat egyaránt elszórakoztatott egyszerű, de népszerű játékaival, és velünk voltak a Győri kapui kertész klub tagjai is. Egyik Kapuzörgető önkéntesünk, MC Martinez, rövid freestyle rap előadással szórakoztatta a vásár vendégeit.  Ez volt az egyik célunk, hogy közösségi programok is legyenek a vásár mellett. Összefoglalva: nagyon sikeres volt a program, minden résztvevő jól érezte magát, a kezdeti rossz idő ellenére is – hangsúlyozta Lichtenstein Raymond hozzátéve: terveik szerint a programot ősszel ismét megrendezik. 

További hírek

Olvasnivaló