Ugrás a tartalomra

Jelentős dugóval indult a hétfő reggel a harsányi felüljáró átépítése miatt

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. április 08. hétfő 12:15
Akik a Pesti úton hagyják el Miskolcot, vagy Mályi felől érkeznek a városba, azoknak fokozottan figyelnie kell a megváltozott haladási irányok és sávok miatt.
Fotók: Mocsári László

A felüljáró néhány éve egy balesetben sérült meg, ezért van szükség az átépítésére. A kivitelezés pénteken kezdődött és várhatóan szeptemberben fejeződik be. A munkálatok miatt hétvégétől új forgalmi rend lépett életbe a területen. Mivel a felüljárót teljesen lezárták, ezért a csomópont környezetében torlódásokra és a menetidő jelentős megnövekedésére kell számítani a közlekedőknek.

Az építkezés menetéről és a forgalmi változásokról korábban már lapunk is beszámolt a munkát végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása alapján. Az információ szerint a kivitelezés ideje alatt a forgalomtereléseket több ütemben alakítják ki a szakemberek, melyről a cég folyamatosan tájékoztatást ad majd, illetve az új forgalmi rendre kihelyezett jelzőtáblák is figyelmeztetnek.

Aki hétvégén az érintett útszakaszon haladt, az már kapott ízelítőt a feltorlódott kocsisorból, amely főként a barkács áruház előtt elhaladó autókat érintette. Az üzletsorhoz kapcsolódó körforgalomban és a Pesti úton nem volt észrevehető a felüljáró hiánya. Azonban ez hétfőn reggel már nem volt elmondható. A lezárás első hétköznapján ugyanis – ahogyan az várható is volt - felduzzadt a forgalom. 

Mocsári László képgalériája

A harsányi elágazást megelőző Déli utcai jelzőlámpás csomópontban a helyzet enyhítésére a hétfő reggeli órákban rendőri irányítás mellett haladtak a járművek. Pár percet ennek ellenére is kellett várakozniuk a közlekedőknek a körforgalomban, melyet egyesek nyugodtan, mások kicsit hevesebben – nemtetszésüket dudálással kifejezve – vettek tudomásul. 

A helyszínen lévő szakemberek azt ígérték, hogy a tapasztalatok birtokában próbálnak még finomítani az eltereléseken, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a közlekedés mindenki számára. A továbbiakban a friss információkat olvasóinkkal is megosztjuk majd. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!