Ugrás a tartalomra

Napokon belül megkezdik a harsányi felüljáró átépítését

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. április 02. kedd 16:25
A kivitelezés több ütemben folyik majd, és várhatóan szeptemberre fejeződhet be.   

Pesti úti felüljáró. Fotók: Mocsári László

Április ötödikén, vagyis most pénteken megkezdődik a harsányi felüljáró átépítése – közölte kedden a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A tájékoztatás szerint a műtárgy néhány éve egy balesetben sérült meg súlyosan, a pénteken kezdődő munkálatok miatt hétvégétől új forgalmi rend lép életbe a területen.

– A felüljáró átépítése csak az érintett utak kapacitáscsökkenésével valósítható meg, ezért a csomópont környezetében torlódásokra és a menetidő jelentős növekedésére kell számítania a közlekedőknek. A beruházás szeptemberig tart majd – írták, hozzátéve, hogy az autósoktól türelmet kérnek, már csak azért is, mert a munka az ő érdekükben történik.  

 Amint fogalmaznak, a kivitelezés ideje alatt a forgalomtereléseket több ütemben alakítják ki a szakemberek, melyről a cég folyamatosan tájékoztatja majd a közlekedőket, illetve az új forgalmi rendre kihelyezett jelzőtáblák is figyelmeztetnek majd.

Megújul a felüljáró.

– Az első ütemben, az április 5-i hétvégétől Mályi felől Miskolc irányába a bevásárlóközpont előtti körforgalom felé vezető úton, illetve a körforgalmon keresztül lehet tovább haladni. Miskolc belvárosából a Harsány irányú útvonal nem változik, viszont Mályi és a bevásárlóközpont felől Harsány irányába a körforgalmon keresztül a 3-as főút felé kell tovább haladni, majd a főút csatlakozásában, jelzőlámpás irányítás mellett balra kanyarodva, a már megszokott útvonalon érhető el Harsány – sorolják.

Harsány felől – folytatódik a közlemény – Miskolc irányába szintén nem használható a felüljáró, ezért a felüljáró előtt balra kanyarodva kell tovább haladni a 3-as főút felé és az ott átalakított csomópontban jobbra Mályi felé, balra kanyarodva pedig Miskolc belvárosa és a bevásárlóközpont felé lehet eljutni. A 3-as főúton a belváros irányából a bevásárlóközpont, a déli ipari park és az M30-as autópálya kétféleképpen közelíthető meg. Egyik a Bogáncs utcai balra kanyarodó sáv a jelenlegi formájában, másik pedig egy új balra kanyarodási lehetőség a Déli utcai jelzőlámpás csomópontban.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!