Ugrás a tartalomra

A Jobbik kifogásolja a harmadik világbeli vendégmunkások behozatalát

MTI
Utoljára módosítva
2022. június 03. péntek 13:36
A párt alelnöke szerint ehelyett a kényszerből külföldre távozó magyarok visszaköltözésének ösztönzésére volna szükség.
Z. Kárpáti Dániel a parlamentben Képforrás: MTI/Soós Lajos

Z. Kárpát Dániel arról beszélt az MTI beszámolója szerint, hogy "lassú érzékenyítés, szoktatás zajlik a magyar sajtó egy részében", amivel azt próbálják elfogadtatni, hogy a harmadik világból akár százezerszám érkezhetnek dolgozók az országba.

A jobbikos országgyűlési képviselő azt mondta, a kormány csak látszólag küzd a migráció ellen, hiszen a gyakorlatban saját maga importál munkaerőt egzotikus országokból, így Kazahsztánból, Mongóliából vagy Vietnamból. Már tavaly ősszel rendeletben könnyítették meg a szervezett munkaerő-behozatalt, majd a veszélyhelyzet megszüntetésekor állandósították az átmeneti intézkedéseket - idézte a politikust az MTI.

Z. Kárpáti hozzátette: nem volna szükség "ilyen brutális méretű" munkaerő-importra, ha a kormány a korábban kivándorolt magyaroknak kedvezne, lakhatási és visszatérési programmal támogatva őket.

Úgy véli, fontos volna az is, hogy a stratégiai partnerségi megállapodásokban védjék a magyar munkavállalókat, kizárva, hogy háttérbe szoruljanak saját hazájukban, valamint ingyenes átképzést kínáljanak olyan inaktív vagy munkanélküli embereknek, akik beléphetnének így a munkaerő-piacra.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!