Ugrás a tartalomra

Jövő hétfőtől újraindul a könyvtári kölcsönzés

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 19. kedd 17:18
Dokumentumokat kölcsönözni május 25-étől lehet a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárból és annak fiókkönyvtáraiból, a személyes használat, a helyben olvasás, a számítógép-használat, a könyvtárközi kölcsönzés a rendeleti korlátozás feloldásáig nem lehetséges – írja közleményében az intézmény.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárból és annak fiókkönyvtáraiban is újraindul lassan az élet. A könyvtár közleménye szerint május 25-én hétfőtől várják, hogy előzetes igényjelzés után könyveket kölcsönözzenek az olvasók, meghosszabbítsák a könyvtári tagságukat, visszahozzák a náluk lévő dokumentumokat. 

Az online foglalásokat a kolcsonzes@rfmlib.hu, valamint a fiókkönyvtárak e-mail címén várják. Igényeket a 46/503-125-ös közvetlen számon vagy a fiókkönyvtárak telefonszámán lehet leadni. Kérdéseiket az www.rfmlib.hu oldalon elérhető online chat-en is feltehetik. 

Fontos, hogy egyszerre legfeljebb 10 dokumentum igényelhető, és meg kell várni a könyvtár visszajelzését. Az intézmény munkatársai tájékoztatnak minden érdeklődőt az átvétel pontos idejéről és módjáról. 

A könyvtárban is érvényes a megszokott idősáv: délelőtt 12 óráig a 65 éven felüliek, 12 és 18 óra között a 65 éven aluliak vehetik át a könyveket. A könyvek átadása egyeztetett időpontban, olvasójegy ellenében történik. A visszahozott kölcsönzött könyvek a karanténba helyezés miatt 3 nap múlva vihetők el.   

Az intézményben is kötelező maszk használata, a könyvek a könyvtárak bejáratainál vehetők át. A központi könyvtár 9 és 18 óra, a fiókkönyvtárak 10 és 18 óra között tartanak nyitva. Szombaton valamennyi egység zárva lesz. A könyvtár a lejárati határidőket 3 héttel automatikusan hosszabbítja – zárul a közlemény.

(Címkép: Kupcsik Sarolta)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!