Ugrás a tartalomra

Június végén emelik be a Minorita templom új toronysisakjait

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 14. hétfő 12:51
A munkát hétvégén végzik el, a templom előtti útszakaszt pedig átmenetileg teljesen lezárják majd a forgalom elől. 

Várhatóan június 26-án és 27-én emelik be a helyükre a Minorita templom új toronysisakjait. A munkálatok miatt ezen a két napon teljes útzárra kell készülnie a Kelemen Didák utcán közlekedőknek - tájékoztatta szerkesztőségünket a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Emlékeztetnek, az új toronysisakok a méretük miatt a helyszínen, egészen pontosan a Hősök terén készülnek el, emiatt átmeneti korlátozások már eddig is voltak, ezek eddig elsősorban a Kelemen Didák utca Minorita Templom előtti szakaszát érintették. A lassan elkészülő építmények beemeléséhez azonban teljes útzárra van szükség. A közlemény azt írja, az érintett útszakaszt június 26-án, szombat reggel héttől zárják le teljesen és amennyiben a folyamattal még aznap sikerrel jár a kivitelező, június 27-én már nem lesz útzár. 

Fontos, hogy ezen a szakaszon jár a Bábonyi-bércet a belvárossal összekötő 11-es autóbusz is, a járat várhatóan terelőúton jár majd a lezárás ideje alatt. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Minorita templom kívül belül megújul, a munkálatokat több mint 870 millió forint kormányzati támogatásból végzik el. A rekonstrukció első, várhatóan szeptember 30-áig tartó ütemében a tetőszerkezet újul meg, ennek része a toronysisakok cseréje. A második ütemben a belső terekben folytatódik majd a munka: ekkor cserélik majd a teljes elektromos hálózatot, festik ki a szentélyt, és restaurálják a freskókat. Erről részletesen itt és itt írtunk. 

A templomfelújításról videóriportot is készítettünk, ez itt érhető el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!