Ugrás a tartalomra

Kata és a rezsi - a Jobbik miskolci elnöke szerint családok mehetnek tönkre

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. július 14. csütörtök 15:16
A katát megcsonkította, a rezsicsökkentést megtorpedózta a kormány alig néhány napon belül - mutatott rá Szarka Dénes csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Fotók: Horváth Csongor

A Jobbik miskolci elnöke úgy fogalmazott, "kőkeményen szembejött a valóság a Fidesszel", hiszen most már belátta a kormánypárt, hogy nem elég az önkormányzatokat kivéreztetni ahhoz, hogy a rendszerszintű korrupció és a felelőtlen gazdaságpolitika költségeit fedezni tudják. Pedig már maguk az önkormányzati elvonások is éreztették a hatásukat a hétköznapi életben: elég csak például a miskolci közösségi közlekedés problémáira gondolni, ami nagyban "köszönhető" az állami finanszírozás megvonásának Szarka Dénes szerint.

- A kata megcsonkításával és a rezsicsökkentés megtorpedózásával azonban most már közvetlenül, és valóban húsba vágóan fennáll a veszélye annak, hogy családok mennek tönkre - mutatott rá a politikus.

Elmondta azt is, hogy országosan mintegy 450 ezer, csak Miskolcon nagyságrendileg 5 ezer vállalkozót, és így 5 ezer családot érint a katatörvény. Esetükben a megélhetésük sodródik veszélybe.

A Jobbik miskolci elnöke külön kiemelte az otthoni szakápolásban dolgozókat, akik már a katával is nehezen jöttek ki a fizetésükből - most egyenesen ott tartunk, hogy szeptembertől már nem biztos, hogy el tudják látni a feladatukat. Holott az egészségügyi ellátás egy fontos szelete az övék.

- Az egészségügy összeomlásával fenyeget a döntés - hangoztatta.

Felvetette azt is Szarka Dénes, hogy vajon mennyire demokratikus egy milliókat érintő megszorítást néhány nap alatt keresztülverni a parlamenten? Mennyire családbarát az a kormány, ami milliók egzisztenciáját sodorja veszélybe? Mennyire jobboldali és nemzeti intézkedés a külföldi multik profitszerzésének megvédésével szemben a magyar kis- és középvállalkozásokra támadni?

- A miskolci Jobbik nevében szeretnénk csatlakozni azokhoz a civilekhez, akik arra kérik Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá ezt a törvényt. És szeretnénk kérni a miskolci országgyűlési képviselőket, hogy ennek érdekében minél nagyobb lobbitevékenységet fejtsenek ki. A fideszes képviselőket pedig külön is arra kérem, hogy hallgassák meg azokat a kisvállalkozókat, akiket egy ilyen döntés miatt rendkívül komoly létbizonytalanságba és veszélybe sodort a kormány - zárta a sajtótájékoztatót a Jobbik miskolci elnöke.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!