Ugrás a tartalomra

Kéklámpások nyílt napja – társszerveivel tartja pénteken nagyszabású programját a rendőrség

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 03. szerda 14:56
Pénteken kilenc és tizennégy óra között tartják a Miskolci Rendvédelmi Technikumban a Kéklámpások nyílt napját. A járműfelvonulással és rendőrzenekarral tarkított programok sorát a rendőrség mellett számos szervezet is gyarapítja majd. 
Mocsári László képgalériája egy korábbi nyílt napról

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság rövidesen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézettel, a Terrorelhárítási Központtal, a Készenléti Rendőrséggel, a Hívásfogadó Központtal, valamint a helyszínt biztosító Miskolci Rendvédelmi Technikummal karöltve viszi testközelbe a „kéklámpás” hivatásokat. Az érdeklődők az úgynevezett statikus és dinamikus programokból kedvükre válogathatnak, így a fegyverzettechnikai bemutatóktól egészen a kommandós akciókig terjedően kóstolhatnak bele a felvonultatott foglalkozások mindennapjaiba.

Juhász Ákos képgalériája egy korábbi nyílt napról

A Miskolc Televíziónak a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elárulta: a társszervek együttes összefogásától színes és tartalmas bemutatót remélnek a szervezők. Janasóczki Attila r. alezredes kavalkádjuk kínálatából előzetesen kiemelte azokat a komplex mentési gyakorlatokat, melyeket a rendőrök, a tűzoltók és a mentők együttes közreműködéssel imitálnak majd az érdeklőknek. Mindemellett tanulságosnak bizonyulhat – jegyezte meg a szakember – kipróbálni azokat az „ittas szemüveget”, melyeken keresztül az illuminált sofőrök látási és érzékelési képességeit szemléltetik majd.

S ha mindez nem bizonyulna elegendőnek: a gyerekeknek füstsátor, szolgálati kutyák és lovak, végül pedig a tűzoltók habparty-ja teszi feledhetetlenné a rendezvényt, amely bárki számára ingyenesen megközelíthető. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!