Ugrás a tartalomra

Kézfogás Klaszter: támogatják a megváltozott munkaképességűeket 

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 03. hétfő 15:13
Hétfő délelőtt aláírták az alapító okiratot, ezzel megalakult a Kézfogás Klaszter, ami a gazdaság szereplőit igyekszik majd összekapcsolni a munkaerőpiac perifériájára szorult munkavállalókkal.
Fotók: Mocsári László

A klaszter a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének kezdeményezése mentén jött létre. Az alapító okiratot aláíró szervezetek és cégek alapvető feladatuknak a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását tekintik. Támogatni és felgyorsítani szeretnék a hátrányban lévő, de még dolgozni akaró emberek visszatérését a munkaerőpiacra. A Magyar Vöröskereszt három megyei szervezetén túl a klaszter további tagja a Savic Consulting Kft. és a MIREHAB Szociális Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.

Igények és lehetőség

A társulás célja, hogy valódi értékteremtés mellett minőségi, versenyképes termékeket és szolgáltatásokat kínáljon az észak-magyarországi régió piaci igényeire szabva.

A megváltozott munkaképességű embereknek belépni és visszatérni is nehéz a munka világába. A vöröskereszt megyei szervezetének társadalmi vállalkozásai azokat támogatják, akik a legnehezebb helyzetben vannak, de dolgozni és tanulni akarnak.

A miskolci székhelyű Tű, Cérna, Szeretet varroda például csökkent munkaképességű dolgozókat foglalkoztat. A 2019-től működő üzemben a hagyományos varrodai áruk mellett olyan kézműves termékekkel bővül folyamatosan a paletta, amelyek egyediek és máshol nehezen fellelhetők.

Mezőcsáton egy saját, mintegy száz kecskét nevelő állattartó telepet és egy sajtüzemet működtet a humanitárius szervezet. A Kis-Hortobágy Major dolgozóinak 80 százaléka megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő munkavállaló.

– A már meglévő jó gyakorlatokat ötvözve, partnereinkkel összefogva azon dolgozunk, hogy hosszú távon is fenntartható megoldásokat nyújtsunk a legégetőbb társadalmi problémákra – mondta Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád Megyei Szervezetének igazgatója, a Kézfogás Klaszter elnöke.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!