Ugrás a tartalomra

Kijöttek, meglátták, de nem ijedtek meg – Most mi lesz?

nor
Utoljára módosítva
2020. február 02. vasárnap 18:10
Röviden összefoglalva ezt történt a Miskolci Állatkertben, ugyanis Dorka és Borka napsütésre ébredt. A hagyomány szerint ilyenkor vissza kellene bújniuk, s akkor ez azt jelentené, hogy hosszú lesz a tél. De nem bújtak vissza. Erre nincs népi bölcsesség, de mi arra tippelünk, hogy idén is lesz tavasz.
Mocsári László képgalériája

- A medvék most jönnek ki, mert nemsokára tavasz van. Jó, még van egy hónap… – mondja Szabó Hanga, aki a szüleivel együtt nézte, megijednek-e a miskolci medvék.  

Dorkát és Borkát - úgy tűnt - a napsütés kevésbé érdekelte, inkább a túrós-mézes zabpehely hozta őket lázba, amit gondozóik késztettek ki nekik.  

- A mackó nagyon gyorsan felmászott a fára érte – mondja Péntek Panni, aki nagyszüleivel látogatott el a Vadasparkba.

Szaladni is gyorsan szaladnak, pedig 350 kilogrammot nyomnak. Ezt már Darvas Katalin zoopedagógustól tudjuk.  - Dorka és Borka testvérpár, ők Európában élő barnamedvék. Nem alszanak valódi téli álmot, elvonulnak ugyan pihenni, de többször felkelnek.  Táplálékuk legnagyobb része, 60-70 százaléka növényi eredetű. A miskolci lánymedvék már 9 évesek, 2011-ben Koppenhágában látták meg a napvilágot – mondja a szakember.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!