Ugrás a tartalomra

Kilenc évvel ezelőtt hunyt el Rakaczki Bence, a DVTK kapusa

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 16. hétfő 13:22
Emlékét ma már a Rakaczki Bence Alapítvány őrzi és ápolja. A DVTK Labdarúgó Sportakadémia a tiszteletére minden évben nemzetközi utánpótlástornát rendez.

"Vannak, akiket sosem felejtünk el. Bence minden nap velünk van és emléke örökké élni fog!" - méltatja tragikusan fiatalon elhunyt kapusát hivatalos honlapján a diósgyőri piros-fehér klub.

Mint írják, "döbbenetesen korán, mindössze húszévesen távozott közülünk Rakaczki Bence, aki másfél évvel korábban debütált az élvonalban. A DVTK saját nevelésű játékosa 18 és fél évesen állt be először a DVTK első csapatának kapujába a Ligakupában, majd a csapat utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésén védte a Diósgyőr kapuját. A tehetséges kapus a 2012/2013-as bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát, izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig szomorú eredményt hozott: Bence leukémiában szenved. Csak annyit kért a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan tették, amikor pályára lépett a meccseken. Hosszú küzdelem után hunyt el 2014. január 16-án."

További hírek

Olvasnivaló