Ugrás a tartalomra

Kiskorúaknak is adtak el herbált

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 15. szerda 09:08
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 és egy 25 éves férfi ellen kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és kóros szenvedélykeltés vétsége miatt
fotó: illusztráció

A vádirati tényállás szerint az egyik vádlott 2017. év elejétől az internetről vásárolt kábító hatású új pszichoaktív anyagnak minősülő herbált, és július hónaptól kezdődően Miskolc belvárosában és közterületein árulta, pakettenként 500 Ft-ért, összesen mintegy 300 gramm mennyiségben.

Az eladások alkalmával az utcán kötött ismeretséget a vásárlókkal úgy, hogy megszólította őket, hogy kell-e neki „herba”. 
Vevői között volt, aki húsz alkalommal, míg előfordult olyan, aki 2017 nyarától naponta  rendszerességgel vásárolt tőle. Ezekből a vádlott esetenként 10 000 Ft-tól 70 000 Ft-ot meghaladó összegű nyereségre tett szert. 
Vádlott-társa 2018. februárban, az utcán vásárolt tőle 18 pakett herbált 9 000 Ft-ért, majd a későbbiekben ő is interneten szerezte be a kábító hatású anyagot, amelyet Sajószentpéteren szintén közterületen, valamint Miskolcon értékesített. 
A vásárlók közül előfordult olyan, aki pár hónapig vásárolt, míg volt olyan, aki fél éven keresztül. Az értékesítésekből esetenként 20 000 Ft-tól 60 000 Ft-ot meghaladó összegig jutott nyereséghez.
Az eladások alkalmával, három fogyasztó vonatkozásában a vádlottnak tudomása volt arról, hogy tizennyolcadik életévüket még nem töltötték be, közülük két személy a herbál fogyasztásától rosszul lett, szédültek, zsibbadt a testük és bódult állapotba kerültek.
A vádlottak közül a kiskorúaknak is értékesítő vádlott letartóztatásban van, míg vádlott-társa szabadlábon védekezik.
Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, továbbá a bűncselekményből származó bevételükkel egyező pénzösszegben meghatározott vagyonelkobzást indítványozott.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!