Ugrás a tartalomra

Klasszikus, művész színházi és abszolút kísérletező évadot hirdettek

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. június 11. szombat 17:35
Két év szünet után újra a miskolciakkal együtt hirdetett évadot a miskolciaknak a színház. Akik szombaton kilátogattak a Miskolci Nemzeti Színház épületéhez, kicsit bepillanthattak abba, hogy mit nyújthat számukra a 2022-23-as évad.

A színház évadról-évadra terjedő körforgásának mindig is egy fontos pontja volt az évadhirdető. Egy olyan esemény, amely során kicsit közvetlenebb körülmények között találkozhatnak a társulattal a nézők, hiszen a Miskolci Nemzeti Színház bejárata elé települnek ki színészek, zenészek, táncosok és mindenki, akinek köszönhetően összeáll egy évad programja.

Képgalériánk az évadhirdető eseményről; Fotók: Juhász Ákos

A repertoár, amibe ilyenkor betekintést kaphatnak a potenciális nézők. Hiszen a kapcsolatépítés mellett cél meggyőzni az embereket: vegyenek bérletet, jöjjenek majd el az évad előadásaira. Rusznyák Gábor rendező elmondta, hogy mindenki bemutatkozik: játszik a zenekar, a színészek énekelnek, a táncosok táncolnak.

„Minden, ami a színházban szokott lenni. Nem kötődik egyébként szorosan a jövő évadhoz a program. Olyan műsort próbáltunk összeállítani, ami érdekes lehet azoknak a nézőknek, akik az ilyen eseményeket kedvelik” – összegzett a rendező.

Kitelepült a Zöld Kapcsolat Egyesület is, akik Zöld Színházat működtetnek a Miskolci Nemzeti Színházzal közösen. F. Nagy Zsuzsanna, az egyesület elnöke szerint „nagyon jó gyerek- és felnőttelőadások vannak, egyre több elgondolkodtató, klímavédelemmel és globális problémákkal foglalkozó gondolat hangzik el a színházban” – jellemezte a teátrum kínálatát.

Arra is kitért Rusznyák Gábor, hogy nagyon jó érzés újra évadot hirdetni, hiszen a következő lesz az első „normális” szezon a koronavírus-világjárvány után. „Miskolcon nagyon sokan szeretik a színházat, de rengetegen vannak, akik elbizonytalanodtak. Őket megpróbáljuk visszacsábítani” – mondta.

A következő, 2022-23-as évadról is mesélt picit a rendező. A Miskolci Nemzeti Színház egyik sajátosságaként jelölte meg, hogy három helyszínen játszanak. „Ezek próbálnak három külön arculatot mutatni” – kezdte.

A Nagyszínház a klasszikus értékeket képviseli – Jézus Krisztus szupersztár; Vízkereszt, vagy amit akartok –, a Kamaraszínházban próbálnak „művész színházibb” vonulatot képviselni – A „K” ügy –, míg a Játékszín „abszolút kísérletező, ahol a színészek olyan közelségben vannak a nézőkhöz, ami másfajta játékstílust enged meg nekik” – fejtette ki.

Az évadhirdető egyik vendége volt Gerberi Istvánné Katalin, aki barátnőjével látogatott ki a főutcára. Őt tulajdonképpen nem nagyon kellett meggyőzni, mert eddig is járt a teátrumba, és már kinézett magának pár darabot a Kamaraszínházban. „Biztos, hogy fogunk menni” – mondta magabiztosan. Felidézte, hogy nagy kedvence a Producerek, illetve a Feketeszárú cseresznye. Utóbbit már háromszor látta…

Szintén bevett színházlátogató az általános iskolás Polgári Harmat, aki elmondása szerint régen is járt színházba, de az előző évadban kezdett el igazán érdeklődni iránta. Nagy kedvence lett a Bolha a fülbe. A műsorfüzet átböngészése után optimistán kijelentette: minden darabot meg fog nézni a 2022-23-as évadban!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!