Ugrás a tartalomra

Korlátozások a megyei kórházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 17. kedd 15:20
A járványügyi helyzet változása és az ebből adódó infektológiai kockázat szükségessé teszi a megyei kórház működési rendjének átstrukturálását - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közleményében.

Fentiekből adódóan mind a járóbeteg, mind a fekvőbeteg ellátás területén a járványügyi kockázatok csökkentése céljából korlátozásokat vezetnek be a megyei kórházban. Az intézmény kéri, hogy mindazon betegek, akiknek ellátása nem életveszélyes, sürgős szükség vagy tartós, maradandó egészségkárosodás céljából történne, a járóbeteg rendeléseket aktuálisan ne vegyék igénybe. Az előjegyzett betegek esetében az érintett betegellátó osztályok nyújtanak tájékoztatást arról, hogy a betegek előjegyzési rendje változik-e.

Hasonló szempontok alapján korlátozzák a fekvőbeteg osztályokra történő felvételt is, illetve mindazon betegeket, akiknek ellátásához nem elengedhetetlen a kórházi fekvőbeteg környezet biztosítása, 24-48 órán belül otthonukba elbocsátják. A családok és betegeink számára hozott többlet terhelés és kellemetlenség a fertőzéses kockázatok csökkentése és a rászoruló betegek minél hatékonyabb ellátása érdekében történik.

Fotó: Végh Csaba

Beléptetési pontok

A fertőzésveszély kockázatának csökkentése érdekében az intézmény valamennyi betegellátó épületének esetében úgynevezett beléptetési pontot hoznak létre. A beléptető kaput kordonnal vagy táblával jelölik, ezeken a helyeken valamennyi beteg és az őt kísérő hozzátartozó számára biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét. A kézfertőtlenítő készülékek mellett az intézmény egy munkatársa nyújt segítséget a szakszerű fertőtlenítés elvégzéséhez. A járványhelyzetre való tekintettel a járóbeteg rendelésre érkező betegeket egy fő kísérheti.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!