Ugrás a tartalomra

Koronavírus: 84-re nőtt a Borsod-Abaúj-Zemplénben azonosított fertőzöttek száma

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 08. szerda 08:14
Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) szerda reggelre, ebből ketten Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származnak.

A koronavirus.gov.hu kormányzati portál azt írja: ezzel július 8-ára 4210 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma, immár negyedik napja változatlanul 589 fő, 2885-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 736 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A portál emlékeztet, megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. "A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van" - írják.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Országgyűlés múlt hét pénteken fogadta el a jövő évi központi költségvetést, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.

További hírek

Programok

-
Miskolc és környéke