Ugrás a tartalomra

Közeledik az idei Bükki Hegyi Maraton nemzetközi terepfutó viadal

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 30. csütörtök 12:05
A 27. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny nemzetközi terepfutó viadal megújuló körpályával június 8-án, szombaton kínál megméretési lehetőséget valamennyi korosztály képviselőinek. Kedvezményes előnevezésre június 2-án, vasárnap éjfélig van lehetőség.

A Bükki Hegyi Maraton, melyet 2011 óta a klub alapítójának, Kisgyörgy Ádámnak az emlékére rendeznek meg, Magyarország első hivatalos terepfutó versenye, így önmagában is igazi értéket jelent a hazai sportpalettán. A miskolci Marathon Club június 8-án, szombaton rendezi meg az eddig több mint húsz nemzet sportolói által megtisztelt – átlagosan hatszáz futót felvonultató emblematikus erőpróba 27. „felvonását”. A Csanyik-völgy Királyasztalnál kialakított versenyközpontban a minimaraton (3,5 km, futva és túrázva is), a Sanofi-kismaraton (10,5 km), a Joyson-félmaraton egyéni (21,1 km), a Nomád-maraton egyéni (42,2 km) és a Nomád-maraton váltó (4x10,5km) számokban hirdetnek eredményt. Kedvezményes előnevezés június 2-án, vasárnap éjfélig ezen a honlapon, ahol a további részletek, a megújuló pálya térképe és leírása is megtalálható. A helyszíni nevezésre a verseny napján is lehetőséget kínálnak a szervezők.

Családias hangulatú terepfutó eseményünkön sportolási, megmérettetési lehetőséget kínálunk valamennyi korosztály képviselőinek, így óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki megtalálhatja a maga távját – fogalmazott Katona Ferenc, a szervező bizottság elnöke. – A versenyen folytatjuk a tavaly sikerrel elindított, önerőből megvalósított MC Joyson Félmaraton Tour sorozatunkat, ami Miskolc turisztikai szempontból frekventált területeit mutatja be, és melynek idei első állomása április végén volt Lillafüreden. 

A szervezőbizottság elnöke elmondta, a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvánnyal közös kezdeményezésüket ebben az évben lehetőségeihez mérten felkarolta Miskolc önkormányzata is, mely egyébként hosszú évek óta a Bükki Hegyi Maraton kiemelt támogatója is. – A „Tour” keretében júliusban a Diósgyőri vár, augusztusban Miskolctapolca, szeptemberben Lillafüred és a belváros, majd októberben, egyfajta bónuszként, Tokaj-Hegyalja lesz egy-egy versenyhelyszín. A 6+1 állomásból egyet ki lehet hagyni, vagy egy eredményt ki lehet ejteni, ugyanis az összetett eredményhirdetéshez hat verseny idejét vesszük figyelembe. 

– Visszatérve  a 27. Bükki Hegyi Maraton-KÁEV-re, valamennyi táv teljesítőjét egyedi befutóéremmel és egy tányér finom gulyással várjuk a célban. A rajtszámok felmutatásával a verseny hétvégéjén, június 8-9-én, szombaton és vasárnap – partnereink támogatásának köszönhetően – kedvezményes belépési lehetőséget kínálunk a sportolóknak a Miskolci Városgazda Kft. által üzemeltetett Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, mely háromszáz méterre van a versenyközponttól. A felújított Diósgyőri várat és a Miskolctapolcai Barlangfürdőt is felkereshetik majd futóink – összegezte Katona Ferenc.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!