Ugrás a tartalomra

Közösen jótékonykodtak

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2023. február 25. szombat 13:56
Közösen jótékonykodtak az Első Miskolci Lions Klub tagjai és a MEAFC sportolói, az önkéntesek a FUX Zrt.-nél kábeldobokat szereltek szombaton, a munka díját pedig jótékony célra ajánlották fel.
Juhász Ákos képgalériája

A közel húsz önkéntes egy óra alatt annyi kábeldobot szerelt össze, mint amennyi általában egy műszak alatt készül el. A munkadíjat viszont nem kapták kézhez a sportolók és a Lions klubtagjai, azt ugyanis jótékony célra ajánlották fel.

Lippai Szabolcs, a MEAFC NB I.-es férfi kosárlabdacsapatának játékosedzője elmondta, szakosztályvezetőjük, Fazekas Csaba a Lions jelenlegi alelnöke, de a kapcsolat már jó ideje szoros a két szervezet között.

- Közel húsz fővel érkeztünk, azt hiszem, jól haladunk, egy óra alatt húsz dobot raktunk össze - tette hozzá.

Az Első Miskolci Lions Klub nem először járt a FUX Zrt.-nél, elnökük, Kovács Krisztián ugyanis elmondta, a jótékonysági akciót minden évben megrendezik, idén a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskolának ajánlották fel a munkadíjat, hogy ezzel támogassák a mentő- és vakvezető kutyák képzését.

A szabad- és szigetelt vezetékek gyártására szakosodott miskolci vállalkozás szívesen fogadta a jótékonykodó, alkalmi kábeldob-szerelőket. Barkóczi Péter, a FUX Zrt. fejlesztési igazgatója elmondta, maguk is szívesen vesznek részt jótékonysági akciókban (nem is olyan régen 5 ezer eurót ajánlott fel a cég a törökországi földrengés károsultjainak megsegítésére).

- Mindig nagy öröm számunkra, amikor tehetünk valamit a köz érdekében - hangsúlyozta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!