Ugrás a tartalomra

A közösségi közlekedés fáradhatatlan hősei

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 04. hétfő 14:09
A hétköznapi hősök sorozatban hétről hétre a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatainak egy-egy munkatársát kérdezzük arról, mit és hogyan dolgozik a március közepén kihirdetett rendkívüli helyzet óta. Ez alkalommal Varga Jánost, az MVK Zrt. munkatársát kérdeztük.

Akik a nehéz időkben a város zavartalan működéséért dolgoznak – bemutatjuk a Miskolc Holding és tagvállalatainak „hétköznapi hőseit”.

Varga János nyolcadik éve dolgozik autóbuszvezetőként az MVK Zrt-nél. A járványidőszakban a cég szájmaszkot, kesztyűt és kézfertőtlenítő szereket biztosít számukra. A járművezetők védelme érdekében az autóbuszok első részét kordonnal zárják el, hogy az ajánlott távolság tartható legyen a fertőzésveszély elkerülése érdekében. Szüneteltetik az autóbuszokon és villamosokon a fűtés- illetve klímaberendezések használatát, ezzel is csökkentve a koronavírus terjedésének kockázatát. Az utasokat kérik, hogy amikor felszállnak a járműre, használjanak maszkot vagy kendőt a fertőzés megelőzése érdekében. 

- Saját és járművezető kollégáim munkáját is jelentősen megkönnyítette a vállalat azzal, hogy bevezette a Mobiljegy applikációt. Biztonságban érzem magam a kapott védelmi eszközöknek, és intézkedéseknek köszönhetően - fogalmazott Varga János.  
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!