Ugrás a tartalomra

Látogathatjuk szeretteinket a miskolci kórházakban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 21. péntek 15:29
Péntek délutántól részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a megyei központi kórház valamennyi telephelyén.
Korábban még ez a kép fogadott minket. Péntektől részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a miskolci kórházakban is. | Minap-archív fotó: Végh Csaba

A feloldás alól kivételt képeznek azon betegellátó egységek, ahol koronavírus-fertőzésre gyanús, vagy igazoltan fertőzött betegek ellátása történik. A koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók (kivétel az egyedi méltányosság esetei, amit a kórház vezetésétől lehet kérni).

A kórházak betegellátó egységeit – munkanapokon és munkaszüneti napokon is – egységesen délután fél 4 és fél 6 között látogathatjuk.

Már a telephelyre érkezésnél mérik a látogatók lázát, kezeinket fertőtlenítenünk kell, a maszk viselése továbbra is kötelező.

Egy beteget naponta legfeljebb egy fő látogathat, maximum 60 perces időtartamra. A látogatónak védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli negatív PCR eredménnyel kell rendelkeznie, ez a 18 év alattiakra is vonatkozik.

Élelmiszert, ruhaneműt és más csomagot be lehet vinni a kórházakba.

Arra azonban törekedni kell, hogy a beteg a látogatókat lehetőség szerint ne a kórteremben, hanem valamelyik közösségi helyiségben, megfelelő időjárás és a beteg megfelelő kondíciója esetén a kórház parkjában fogadja.

Fekvőbeteget kizárólag egészséges személy látogathat. Amennyiben a belépés során betegség gyanúja merül fel (hőemelkedés, köhögés, stb.) a látogató személy nem léphet a kórház területére.

Csomagok továbbra is küldhetünk be. A központi kórház kéri, hogy ezzel a lehetőséggel azok éljenek, akik védettségi igazolvány, illetve PCR teszt hiányában nem tudják látogatni hozzátartozóikat. A csomagokat fél 5 és fél 6 között lehet leadni. A bejáratnál az érintett osztály ápolója átveszi, és továbbítja azt a betegeknek. Az azonosíthatóság érdekében névvel és osztállyal jelöljük meg a csomagot. Romlandó élelmiszert, illetve értéket/értéktárgyat ne helyezzünk a csomagokba.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!