Ugrás a tartalomra

Lehet, hogy az ön arcát is ellopták?

MTI
Utoljára módosítva
2020. február 29. szombat 20:06
Egy hárommilliárd arcot tartalmazó adatbázist hekkeltek meg.

Hackerek törték fel a több mint hárommilliárd fényképből álló adatbázissal rendelkező Clearview AI startup céget, mely az arcfelismerő programjához a Facebookról, a YouTube-ról és a Twitterről gyűjtött fotókat. Az internetről leszedett képek felhasználása komoly adatvédelmi aggályokat vet fel.

A támadás lehetővé tette a hackerek számára, hogy hozzáférjenek az ügyféllistához, a cég állítása szerint azonban a szervereire nem sikerült bejutniuk – írta a BBC.

A Clearview AI ügyfélkörének jelentős részét amerikai rendészeti szervek alkotják, melyek az arcfelismerő szoftvert a gyanúsítottak azonosítására használják.

A cég a BBC News-nak úgy nyilatkozott: a biztonság a Clearview legfontosabb prioritása. Sajnos az adatok megsértése a 21. század szerves része – fogalmaztak -,  de a szervereikhez soha nem fértek hozzá. A hibát kijavították, és továbbra is a biztonság megerősítésén dolgoznak.

A Daily Beastben megjelent jelentés, mely szerint hackerek jogosulatlanul fértek hozzá a cég ügyféllistájához, igaz volt – tették hozzá.

Tim Mackey, a Synopsys biztonsági cég főelemzője elmondta: noha a Clearview ügyvédje helyesen állítja, hogy az adatsértés a modern társadalom életének részét képezi, a társaság üzletének jellege miatt ez a támadás különösen sok problémát vet fel.

Az Apple a hírekre reagálva eltávolította a Clearview AI applikációját az App Store-ból. Az amerikai tech óriás szerint a startup megsértette a fejlesztői szabályaikat – írta a Gizmodo.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!