Ugrás a tartalomra

LMP: közösen kell tiltakozni a szociális törvény módosítása ellen!

MTI
Utoljára módosítva
2022. november 21. hétfő 14:16
Elfogadhatatlannak tartja az LMP, hogy a szociális törvény módosításával az állam egy kibontakozó válságban üzeni azt: nem számíthatnak rá az emberek.

Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettes hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: a kedden szavazásra kerülő változtatás ellen közösen kell tiltakozni. A politikus ezért mindenkit a Kossuth térre hív hétfőn kora estére.

"Mondjunk közösen nemet arra a politikára, ami az állami ellátás felelősségét az egyénekre és a családokra hárítja" - hangsúlyozta, kifogásolva, hogy amikor egyszerre fenyegeti az embereket egy klíma-, egy szociális és egy energiaválság, az állam semmilyen felelősséget nem érez az állampolgárai iránt.

Az infláció felrobbantotta az árakat, a rezsicsökkentés csökkentése pedig családokat, vállalkozásokat és civil szervezeteket lehetetlenít el - hangsúlyozta. Ilyen helyzetben az államnak szerinte nem kevesebb, hanem éppen hogy több szerepet kellene vállalnia, nem szabadna ilyenkor leépíteni a szociális ellátásokat.

Az állami gondoskodás része lehetne szerinte a béremelés a közszférában, a lakhatás támogatása, épületszigetelési program indítása vagy a gondozást végző szolgálatok fejlesztése.

Kijelentette: közösen kell igent mondani a szociális jogokra, az állam szerepére és egy olyan gondoskodó kormányzati politikára, ami mindenkinek segít, ha bajba kerül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!