Ugrás a tartalomra

A magyar Paganini vendégségben Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 03. szerda 14:50
Magyar hegedűvirtuóz, világzenész Roby Lakatos lesz a Vendégségben Miskolcon program következő vendége.

Tavaly szeptemberben Molnár Piroskával a Nemzet Színészével, és Bródy Jánossal indult újra a legendás "Vendégségben Miskolcon" program, amelyben húsz évvel ezelőtt a magyar kulturális és közélet kiemelkedő személyiségei - többek között Göncz Árpád, Temesvári Andrea, Gregor József, Geszti Péter, Koncz Zsuzsa - töltöttek el egy-egy hétvégét Miskolccal ismerkedve. A cél nem változott: Miskolc hírnevét öregbíteni. A program gazdája változatlanul az alapító Fedor Vilmos, számos Miskolc könyv szerzője, akit most egy új lokálpatrióta csapat támogat: Balogh József (MBM Autó), dr. Hajdú László (Expert cégcsoport), Gyarmati János (Huniko Kft.), Dányi Gábor (D-Gesztor Kft.), Nyeste Gábor (FPS), és nem utolsósor lapunk kiadója, a MIKOM Kft. mint médiapartner.

Roby Lakatos május 11-12-én lesz a város vendége, és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közösen ünnepi gálakoncertet is ad a város napja alkalmából a Miskolci Nemzeti Színházban május 11-én.
Roby Lakatos a híres cigány hegedűsök egyikének, Bihari János egyenes ági leszármazottja. Gyermekkorát Budapesten töltötte, és már hatévesen a Dankó Pista emlékkoncerten a művész hegedűjével lépett fel. Tizenegy éves korában Járóka Sándor zenekarában játszott. 1984-ben, első zenekarával Belgiumba szerződött. Tizenkét évig játszott Brüsszelben a Les Ateliers de la Grande Ile klubban. Ott alakult ki a klasszikus zene, a cigányzene és a jazz ötvözetéből álló saját stílusa. Amerikai és német szerződések nyomán utolérte a világhír. Tündöklő előadói tehetsége virtuóz technikával párosul. A szaksajtó Paganinihez hasonlítja.

Roby Lakatost a program szervezői szeretnék megismertetni a miskolci hegedűtehetségekkel, és a város gyöngyszemével, a legendás Palotaszállóval a Bükki Kör néven megalakult civil városmarketing és turisztikai szervezet patronálásával.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!