Ugrás a tartalomra

Második világháborús betonromboló gránátot találtak egy fővárosi családi ház kertjében

MTI
Utoljára módosítva
2022. szeptember 10. szombat 12:36
A szovjet robbanóeszközre vízvezeték-fektetés közben bukkantak a munkások, a bombát a helyszínre érkező tűzszerészek hatástalanították.
A talált szovjet gránát. Fotó: Lakatos Sándor zászlós/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

Második világháborús szovjet betonromboló gránátot találtak Budapesten, a II. kerületi Pusztaszeri úton, egy családi ház kertjében. A hatástalanítás idejére száz méter sugarú körben lezárják a területet - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szombat reggel az MTI-t.

Gajdos Milán elmondta: a szovjet 203 milliméteres betonromboló gránátra vízvezeték-fektetés közben bukkantak a munkások. A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy a gránát élesített gyújtószerkezettel rendelkezik.
    
Ahhoz, hogy a robbanótestet el tudják szállítani, a helyszínen hatástalanítani kell, ennek idejére a rendőrök mintegy száz méter sugarú körben zárják le az érintett területet - közölte.
   
Ezt követően a szakemberek eltávolították az élesített fenékgyújtó szerkezetet, és elszállították a helyszínről a hatástalanított bombatestet, hogy megsemmisítsék.
    

A 203 milliméteres szovjet betonromboló gránátra vízvezeték-fektetés közben bukkantak a munkások egy családi ház kertjében. A hatástalanítás idejére a rendőrök mintegy száz méter sugarú körben lezárták a területet, de a korlátozást már feloldották.

További hírek

Olvasnivaló