Ugrás a tartalomra

Meghallgatták a választókat - a létbizonytalanság a legfontosabb kérdés ma

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 09. péntek 08:58
Főleg megélhetési problémák kerültek elő azon az utcafórumon, amit Sebe-Gazdig Judit önkormányzati képviselőjelölt szervezett csütörtök délutánra a Petneházy bérházak közt húzódó Park utcába, a Kaffka Margit könyvtár előtti térre.
vadai ágnes sebe-gazdig judit hegedűs andrea utcafórum
Fotók: Mocsári László

Bő két hét múlva, szeptember 25-én időközi választást tartanak Miskolcon, a 3-as számú egyéni választókerület korábbi önkormányzati képviselője, Hegedüs Andrea ugyanis áprilisban listán bekerült a parlamentbe, így - az összeférhetetlenség miatt - itteni mandátumáról le kellett mondania. Ezt májusban megtette a politikus, majd a Helyi Választási Bizottság szeptember 25-ére kitűzte az időközi választás időpontját.

A kampány már javában tart, csütörtökön utcafórumra várták a miskolciakat. Főleg megélhetési kérdések kerültek elő az általános és drasztikus drágulás miatt, de például a miskolci közlekedést jelentősen befolyásoló Y-híd is terítékre került a beszélgetések során.

vadai ágnes sebéné gazdig judit hegedűs andrea utcafórum

Előbb Hegedüs Andrea (DK) köszöntötte a fórum részvevőit. Úgy fogalmazott, önkormányzati képviselősége után most már a parlamentben képviseli Nagy-Miskolcot, ezért a választókerület ügyeinek intézését és érdekképviseletét szeretné átadni Sebe-Gazdig Juditnak.

- Az ő személye a garancia arra, hogy az a közel félszáz beruházás, amit a bő két év alatt sikerült megvalósítanom, az megduplázódjon a ciklus végére. Az ő kezében jó helyen lesz a választókerület, aminek ügyei már a kisujjában vannak - fogalmazott, hozzátéve: nincs más út, mint 2024-ig egy kézben tartani a választókerületet.

A Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület és a benne együttműködő szervezetek által indított önkormányzati képviselőjelölt elmondta, az egész délutánt azzal töltötték Vadai Ágnessel, hogy bejárták a választókerületet.

vadai ágnes sebe-gazdig judit hegedűs andrea utcafórum

- Sok ajtó kinyílt előttünk, sokakkal tudtunk beszélgetni. Szeretettel és örömmel fogadtak minket - mondta Sebe-Gazdig Judit, aki szeretné erősíteni a helyi közösségeket például közös programokkal, de tudja: megoldást kell találni városi szinten is a gazdasági problémákra; az energiaárak drasztikus emelkedésére, a megélhetési gondokra.

- Ebben is szeretném segíteni a város munkáját - húzta alá.

A megemelkedett rezsiköltségek mellett az élelmiszerek drágulása is jelentősen megterheli a magyar emberek pénztárcáját - ezt már Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke, a párt országgyűlési képviselője mondta. Rámutatott, 15 százalék fölötti az infláció, de egyes termékeknél - így például a kenyér és a margarin esetében - akár az 50-60 százalékot is elérheti a drágulás.

vadai ágnes sebéné gazdig judit hegedűs andrea utcafórum

- Miközben van pénz számtalan nagyberuházásra, a kormány nem hozott létre még most sem egy olyan alapot, amivel segítené az embereket. Így aztán - ahogy a világjárvány alatt is - az önkormányzatokra fog maradni a helyiek problémáinak megoldása. Valamennyi településnek rendkívül nehéz lesz, de biztos vagyok abban, hogy nem voltak, és nem is lesznek felesleges beruházások, hanem minden forrást arra használnak majd fel a városok, hogy az itt élőket megsegítsék - mutatott rá az ellenzéki politikus, aki Sebe-Gazdig Judit támogatását kérte a választóktól szeptember 25-én, ha - mint fogalmazott - "olyan képviselőt szeretnének, aki akkor is itt lesz, amikor problémák vannak, és segíteni próbál".

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!