Ugrás a tartalomra

Megkerült az idős férfi 1 millió forintot tartalmazó táskája

minap.hu//police.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 14. szerda 14:27
Egy őszi délután, vásárlás után egy férfi telefonált a rendőrségre. Elmondta, hogy elhagyta, vagy ellopták a kosárban hagyott táskáját, amiben közel egy millió forint, illetve iratok, telefon, és pénztárca volt. A szerv rövid úton felgöngyölítette az eltűnt fekete táska rejtélyét.

A 81 éves férfi, miután szeptember 9-én végzett a bevásárlással, rájött: a fekete táskáját a boltnál hagyta. Visszament a helyszínre, de már nem találta a pénzzel, iratokkal, mobiltelefonnal telt táskát. Az üzlet biztonsági szolgálata értesítette a rendőrséget.

A városban megerősítő szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség munkatársai érkeztek ki először a tetthelyre. Az üzlet biztonsági felvételeit visszanézve látták, hogy egy férfi, és egy nő észreveszi a hátrahagyott fekete táskát, amit elvettek, és elindulnak a Vologda városrész felé. A megadott személyleírás alapján a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei is megkezdték a feltételezett elkövetők felkutatását.

A párost a rendőrök a Miskolci Rendőrkapitányság közelében ellenőrzés alá vonták. A először nem akarták megérteni a rendőrök kérdéseit, később azonban a ruházatuk átvizsgálása után előkerült 690 ezer forint.

A fekete táskát egy környéki kukában találták meg az egyenruhások. A tárcában – a rejtett zsebben – volt közel 80 ezer forint és az iratok, illetve a kulcsok. A pénztárcának még híja volt.

Az intézkedésekkel majdnem azonos időben egy férfi telefonált, hogy a Mátyás király úton talált pénztárcát átadná a rendőrségnek. A helyszínre érkező rendőrök átvizsgálták azt, és 230 ezer forinton kívül még bankkártyákat és egyéb személyes tárgyakat, iratokat találtak benne.

A kép összeállt, és az elhagyott, ellopott fekete táska tartalma is.

A rendőrség a gyors intézkedéseinek, és a becsületes megtalálónak köszönhetően a fekete táska, annak teljes tartalmával együtt visszakerült jogos tulajdonosához.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt indított eljárást az ügyben.

(Címlapkép: police.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!