Ugrás a tartalomra

Megmarad-e a Diósgyőri Szakrendelés?

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. július 22. péntek 08:42
Elterjedt a pletyka, miszerint bezárják vagy leépítik a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Diósgyőri Szakrendelőjét. A városvezetés levélben érdeklődött a híresztelés igazságtartalma felől. A kórház reakciója szerint a felhalmozódott szabadságok kivétele miatt érezhetőek átszervezések.

Minderről sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön a terület két érintett önkormányzati képviselője. Bartha György azzal kezdte, hogy egyre több kérdést kapnak a választókerületek lakosaitól: „mi lesz a diósgyőri járóbeteg-ellátással?”.

Mivel a választ nem tudják, „több mint két héttel ezelőtt” a városvezetés levelet írt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatójának, Révész Jánosnak címezve, hogy kiderítsék, a pletykáknak mi az igazságtartalma, amennyiben van.

Fotók: Mocsári László

Bazin Levente részletezte, hogy a levélben arra kérdeztek rá: „igaz-e a hír, miszerint elköltözik a tagkórház, leépítik a járóbeteg-ellátást? Amennyiben ez megtörténik, hogyan tervezik kezelni a várhatóan megnövekedő betegforgalmat? Különösen úgy, hogy erről semmit sem kommunikálnak” – sorolta az önkormányzati képviselő.

Arra is kitért, hogy a területen számos idős, vagy nehéz szociális helyzetben lévő ember él, akik számára gondot okoz eljutni a belvárosba. „Úgy gondoljuk, ha ez megtörténik, az kimondottan embertelen intézkedésnek minősül” – fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban mi is megkerestük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházat, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy „az intézmény vezetése jelen körülmények között nem foglalkozik a járóbeteg szakrendelések strukturális átalakításával”.

Emellett arra is kitértek, hogy a járványidőszak alatt számos dolgozó szabadsága halmozódott fel, amelyeket most, a nyári szabadságidőszak alatt tudnak kivenni. Ez „a szokásosnál jelentősebb ellátási átszervezéseket/átcsoportosításokat” igényel – mint írták.

A Nagy Gábor orvosigazgató által szignózott válasz azzal zárul, hogy: „A Diósgyőri Telephelyen a rehabilitáció, illetve a radiológiai ellátás – jelenleg is – változatlan formában működik tovább. A szakrendelések átcsoportosítása a betegellátás folyamatosságát és biztonságosságát szolgálja.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!