Ugrás a tartalomra

Megtette a feljelentést Sebe-Gazdig Judit

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 13. kedd 16:07
A Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület és a benne együttműködő szervezetek közös önkormányzati képviselőjelöltje kedden feljelentette azt a férfit, aki vízzel locsolhatta le a tüntető diákokat Miskolc főutcáján.
Fotók: Mocsári László

A Sebe-Gazdig Judit által megosztott videófelvételen (ITT megtekinthető) azt láthatjuk, amint egy férfi flakonból vizet önt ki az ablakából. A békésen vonuló fiatalok épp a miskolci főutcán vonultak, amikor a videó készült. A felvételen hallható, hogy nagy a felháborodás, sokan kaphattak a nyakukba a vízből, fütyülés is követi az incidenst, ezt követően a férfi bezárja az ablakot. A rendőrségnek először azt állította, hogy ő csak a virágait locsolta, nem akart bántani senkit.

A Demokratikus Koalíció (DK), és maga Sebe-Gazdig Judit is jelezte azonban már aznap: becsületsértés és garázdaság vádjával feljelentést tesz ellene.

„A DK közössége és a miskolciak is kiállnak egymásért, elfogadhatatlan és megbotránkoztató ugyanis, ami történt. A miskolci diákok becsületét senki semmilyen formában nem sértheti meg, nem engedhetjük, hogy megfélemlítsék őket” – áll a hétfőn kiadott közleményben.

A feljelentést kedd délelőtt tette meg Sebe-Gazdig Judit, aki a rendőrség épülete előtt nyilatkozott lapunknak. Szégyennek nevezte, hogy valaki így viselkedjen, amikor a diákok saját maguk és tanáraik jövőjéért harcolnak. A feljelentéssel a diákok mellett vállal szolidaritást.

"Ilyet senki nem tehet meg a diákokkal, de másokkal sem Miskolcon" - hangsúlyozta, hozzátéve: a főutcán vonuló diákok örülhetnek, hogy nem vágta közéjük az üveget a férfi, tette mindenesetre így is mindenkit megbotránkoztatott.

- A fiatalok kiálltak tanárukért, de saját jövőjükért is. Szeretném őket képviselni, most pedig megteszem az ismeretlen tettes elleni feljelentést. Hangsúlyozom: tűrhetetlen, hogy valaki ilyet tesz ma Magyarországon - nyomatékosította az önkormányzati képviselőjelölt.

- Tűrhetetlen az a gyűlölet, amit manapság egyre többször tapasztalunk Magyarországon és Miskolcon. Szeretnék ezen változtatni, véleményem szerint ugyanis békében kellene egymás mellett élnünk. Együtt kell dolgoznunk a diákokért, a tanárokért és a jövőért, és egy békésebb Magyarországért - emelte ki Sebe-Gazdig Judit.

Ahogy azt lapunk is megírta, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesének, Dezsőfi Györgynek a felmentésére reagálva élőláncot szervezett az iskola tantestülete hétfő reggelre. Több mint ezren vettek részt a szolidaritási akcióban. Ezt követően több száz diák indult el a Hermantól a Selyemrétre, hogy átadják petíciójukat a tankerületi igazgatónak a központban. Ekkor történt az incidens.

További hírek

Olvasnivaló