Ugrás a tartalomra

Megújult a megyei kórház nővérszállója

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 15. szerda 14:35
Az épület külső, energetikai megtakarításokat eredményező korszerűsítése a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programon belül több mint száznégymillió forintos támogatásából valósult meg – írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

A közlemény emlékeztet, az 1962-ben épült nővérszálló korszerűsítése során az épület külső homlokzati falazata hőszigetelő rendszert kapott, továbbá a lábazat és a tető utólagos hőszigetelése is megvalósult. A külső nyílászárókat magas hőtechnikai követelményeket kielégítő, korszerű elemekre cserélték. Megújuló energiaforrással az épület korábban nem rendelkezett, de a fejlesztésnek köszönhetően a lapostető teljes felületére új, napelemes rendszert építettek ki. A projekt eredményeként a nővérszálló a környező épületek homlokzati struktúrájához, színéhez és az egységes településképi arculathoz is illeszkedik. A felújítást követően egy esztétikus, korszerű, alacsony fenntartási költségű épület ad majd otthont az intézmény munkatársainak.

A felújításhoz nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást az intézmény több mint 40 millió forintnyi önerővel egészítette ki. Jelen felújítás kapcsolódik az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztését célzó projektjéhez, amelynek részeként az épület belső felújítása is megtörténik majd. A kivitelezés várhatóan 2020. harmadik negyedévében elkezdődhet.

A projekt Európai Uniós támogatásból valósult meg. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!