Ugrás a tartalomra

Megvédte címét a villamos az eljutási versenyen

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 16. hétfő 12:20
Szeptember 16. és 22. között zajlik az Európai Mobilitási Hét, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

Az akcióhoz a hagyományoknak megfelelően Miskolc is csatlakozott, így ismét eljutási versenyt rendezhetett az MVK. Hétfőn reggel pontban 07:09-kor rajtolt Felső-Majláthról az a mezőny, melyet egy villamos, egy autóbusz, egy személyautó és egy futó alkotott – idén is összemérve gyorsaságukat. 

Az eljutási versenyen bárki „indulhatott” az elektromos autóbuszon és a villamoson utazva. Az „Eljutási verseny 2024” felirattal közlekedő elektromos autóbuszt a különleges alkalomból díjmentesen vehették igénybe az utasok. A szervezők egyebek mellett arra voltak kíváncsiak, gyorsabbnak bizonyulnak-e a közlekedési vállalat eszközei a benzines gépkocsival szemben, ha a Városház térre kell eljutni.

Mocsári László képgalériája

Akárcsak tavaly, idén is a villamos ért be először a belvárosba – méghozzá a 2023-as időeredménnyel pontosan megegyező 21 perccel. Igaz, a kötöttpályás diadalban nagyban közrejátszott, hogy idén nem állt a rajthoz bringás. A dobogóra még a személyautó (25 p.) és az autóbusz (26 p.) fért fel, a futó 41 percet követően érkezett meg a rendezvény célállomására.

Miskolc idén huszonnegyedik alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eseménysorozatához. A mobilitási hét alkalmából sajtótájékoztatót tartó alpolgármester hangsúlyozta a város hosszú távú zöld stratégiáját. Varga Andrea felelevenítette Miskolc a 100 Klímasemleges és Intelligens Város Missziójában vállalt céljait és feladatait.

Szunyogh László városi főépítész szerint a városban lévő autók száma az elmúlt esztendőkben exponenciálisan nőtt meg, éppen ezért kell szerinte a település szerkezetét figyelembe véve az utak infrastruktúráját tovább bővíteni.

A hagyományos bicajos reggeli az eső miatt elmaradt ugyan, de a szervezők szerdán, szeptember 18-án tervezik majd bepótolni azt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!